Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΑΝΟΗΤΕ! ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ» ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Αρχειοθετήθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή δημοσιεύματα περί κατανάλωσης αγριογούρουνου και επιδόσεων στο σκι από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο οποίος εξέτισε μέρος της ποινής του για την υπεξαίρεση του δήμου ενώ αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος. Ερευνήθηκε αν ο κατηγορούμενος πληροί τις προϋποθέσεις για να παραμένει ελεύθερος με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Από την εισαγγελική έρευνα και την επανεξέταση του ιατρικού φακέλου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου προέκυψε ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης διατηρεί ποσοστό αναπηρίας 71% που διαπίστωσε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Έτσι, η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο, προ μηνός, με εισαγγελική διάταξη.
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης κρίθηκε άπαξ ανάπηρος ενώ μετά την αποφυλάκιση του ο νόμος άλλαξε προβλέποντας επανεξέταση του εκάστοτε ανάπηρου – κατάδικου από την ίδια επιτροπή,
κάθε εξάμηνο. Για την αποφυλάκιση το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας είχε πιστοποιήσει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε 67% αναπηρία λόγω καρδιακού προβλήματος και 35% αναπηρία λόγω ψυχικής αδυναμίας προσαρμογής στο περιβάλλον της φυλακής. Έτσι, ο έγκλειστος αποφυλακίστηκε ύστερα από 2 έτη και 5 μήνες εγκλεισμού ενώ είχε εκτίσει το 1/5 της ποινής του.
Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα αντιμετωπίζει πρόβλημα στεφανιαίας νόσου, έχει υποβληθεί σε πολλαπλές εγχειρήσεις αγγειοπλαστικής και η καρδιακή του κατάσταση παρουσιάζει διαρκή επιδείνωση και μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση.
Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσε το δημοσίευμα του «Βηματοδότη» που, στις 10 Ιανουαρίου 2016, έγραφε τα παρακάτω: «Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλος, καταδικασθείς (σε πρώτο βαθμό) σε ισόβια για υπεξαίρεση, κατάφερε (με νόμο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου) να αποφυλακιστεί λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την καρδιά του. Τον έβγαλαν δηλαδή καρδιοπαθή και τον αποφυλάκισαν. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι το τριήμερο των Θεοφανίων ο καρδιοπαθής (με δικαστική βούλα) πρώην δήμαρχος το πέρασε κάνοντας σκι στο Καϊμακτσαλάν. Σύχναζε, όπως μου είπαν, σε ταβέρνα του χωριού Αγιος Αθανάσιος και πάντοτε «χτυπούσε» ένα αγριογούρουνο, το οποίο έτρωγε με όρεξη. Στους έκπληκτους πελάτες της ταβέρνας δεν μιλούσε βεβαίως για τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά για τα κατορθώματά του στο σκι και το πόσο γρήγορα κατέβαινε τις πλαγιές νικώντας ακόμα και 16άρηδες».
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: