Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ… ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!

Τη δική της εικονική πραγματικότητα στήνει η κυβέρνηση, εν όψει της ψήφισης των μέτρων την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.
Επιμένοντας να προβάλλει τα αντίμετρα, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή τους τελεί υπό την αίρεση της επίτευξης των στόχων για τα πλεονάσματα, το κυβερνητικό στρατόπεδο θέλει κατ’ αυτόν τον τρόπο να στοιχίσει τους βουλευτές του πίσω από το «ναι» στην ψηφοφορία και να πείσει την κοινωνία ότι,
η συμφωνία με τους δανειστές όχι μόνο δεν φέρνει επιβαρύνσεις – και μάλιστα υπέρογκες – αλλά επιπλέον φέρνει οφέλη που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.
Και παρά το γεγονός ότι πηγές του Μαξίμου έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι ο «λογαριασμός» των 4,9 δις ευρώ για τα μέτρα αποτελεί παραπληροφόρηση της ΝΔ και Μέσων Ενημέρωσης, ήταν ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών που έσπευσε στη Βουλή να παραδεχθεί αυτή την πραγματικότητα και να υποστηρίξει ότι τα αντίμετρα κοστολογούνται σε 7,5 δις και έτσι υπερκαλύπτουν τις απώλειες.
Αστειευόμενος μάλιστα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θυμήθηκε τη ρήση Τσίπρα για μάχη Μπαρτσελόνα-Πανελευσινιακού ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές και υποστήριξε ότι τελικά η ομάδα της Ελευσίνας… νίκησε με 7-5 (σ.σ: εννοώντας τα 7 δις των αντιμέτρων σε σύγκριση με τα περίπου 5 δις των μέτρων).
Ο ίδιος επανέλαβε ότι «στη συμφωνία υπάρχουν πολλά που θα στενοχωρήσουν τον κόσμο, αλλά υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι», ενώ πρόσθεσε ότι «θα υπάρχουν γκρίζες ζώνες ακόμη και αν φύγουμε από το πρόγραμμα».
Αντικείμενο σχολιασμού έγινε και η τοποθέτηση του εισηγητή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, Χρήστου Καραγιαννίδη (σ.σ.: ανήκει στην «ομάδα των 53»). Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζει οικονομικά, «αλλά μόνο μπακαλίστικα» και παραδέχθηκε πως τα αντίμετρα αποτελούν επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς υποστήριξε πως «δεν υπάρχει με ακρίβεια ότι για κάθε μέτρο που χάνεται, θα υπάρχει και ένα ευρώ που θα αναπληρώνεται».
Αργότερα, βέβαια, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα αντίμετρα ακόμη και αν δεν πιάσει τους στόχους για τα πλεονάσματα.
Σε ό, τι αφορά στη στάση της αντιπολίτευσης, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μέτρα ή αντίμετρα, ενώ το Ποτάμι τελικώς προσανατολίζεται σε θετική ψήφο στα αντίμετρα, ενώ θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: