Τρίτη 9 Μαΐου 2017

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ. ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΧΟΡΕΨΑΝΕ ΤΣΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η γνωστή ηθοποιός Λένα Κιτσοπούλου στη Μυρτώ Λοβέρδου στo bovary.gr. Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος «η Λένα Κιτσοπούλου είναι μια κατηγορία από μόνη της: Παίζει, γράφει, σκηνοθετεί, τραγουδάει. Ενοχλεί, προκαλεί, βρίζει, απωθεί, γοητεύει, συγκινεί. Δεν ξέρεις από πού να την πιάσεις. Κι αυτό μπορεί και να το απολαμβάνει».
Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση της για κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο: «Για ποιο πράγμα να έχω ελπίδα; Για έναν καλύτερο κόσμο; Για μία δημοκρατική εξουσία; Για μία αξιόπιστη και προοδευτική κυβέρνηση; Πότε υπήρξε κάτι τέτοιο στον κόσμο, ώστε να υπάρξει τώρα; Πότε εφαρμόστηκε στον πλανήτη η δημοκρατία; Πότε υπήρξε ειρήνη; Αυτές είναι έννοιες σπουδαίες, οι οποίες έχουν αναλυθεί από σοφούς και γίνανε έργα από τον Αριστοφάνη, ο οποίος μάλιστα,
καθόλου τυχαία, τα ονόμασε κωμωδίες. Δεν έχω καμία ελπίδα για τίποτα τέτοιο. Συμβαίνουν εγκλήματα εις βάρος ολόκληρων πληθυσμών, υπάρχει ένας παγκόσμιος φασισμός, μία παγκόσμια βλακεία, η οποία καθρεφτίζει την ανθρώπινη φύση. Γιατί από ανθρώπους έχουν δημιουργηθεί όλα τα πολιτικά συστήματα, άνθρωποι είναι αυτοί που ψηφίζουνε τον Τραμπ, άνθρωποι ήταν και αυτοί που ψήφισαν τον Χίτλερ και άνθρωποι ήτανε και αυτοί που χορέψανε τσάμικα για τον Τσίπρα».
Διαβάστε την συνέντευξη της Λένας Κιτσοπούλου στην Μυρτώ Λοβέρδου εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: