Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ!

Πριν γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, είχε μιαν ετοιμοπαράδοτη λύση για τα πάντα. Στις καφετέριες, στις συνελεύσεις, στις λαϊκές μαζώξεις και στα πηγαδάκια τακτοποιούσε ατσαλάκωτα τον κόσμο κι έσκιζε τα μνημόνια με ύφος… Τσε Γκεβάρα.
Σήμερα, δύο και κάτι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – και δυο μνημόνια επιπλέον με όλα όσα επώδυνα συνεπάγονται και επωμίζεται στις πλάτες του ο λαός-  στην θλιβερή, μίζερη και κυρίως αμήχανη περίοδο της εθνικής συμφοράς μας, ο κύριος πρωθυπουργός δεν έχει έναν αυτοκριτικό λόγο,  μια κουβέντα συγγνώμης να ξεστομίσει για τους χείμαρρους των ψευδών, για την διαστροφή των λόγων και την απατηλότητα των υποσχέσεών του. Τίποτα.
«Παίρνω 652 ευρώ σύνταξη, τα έξοδα μου είναι 500 ευρώ, πώς θα ζήσω», ρώτησε καρκινοπαθής συνταξιούχος τον κύριο Τσίπρα,
κατά την επίσκεψη του σε Κέντρο Υγείας της Θεσσαλονίκης.
«Πότε σου κόψανε την σύνταξη» τον ρώτησε ο πρωθυπουργός, «αυτά τα κόψανε επί ΝΔ, εσείς 5 ευρώ», απάντησε ο συνταξιούχος για ν’ ακούσει «να τα λέμε αυτά γιατί παραλάβαμε σπίτι διαλυμένο και μας κουνάνε και το δάχτυλο»… Δηλαδή τι… «ρώτα αυτούς που σου κόψανε τα πολλά»;
Ούτε μια φράση συμπάθειας στον σκληρά δοκιμαζόμενο από την κρίση πολίτη! Λίγες ημέρες πριν φέρει στην βουλή τα νέα οικονομικά μέτρα που με δική του ευθύνη φορτώνει στις πλάτες των ανήμπορων οδηγώντας τους σε απόγνωση , ο κ. Τσίπρας για μιαν ακόμα φορά αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει, όχι μόνο αριστερή, αλλά καμία ντροπή.
Δοκιμάστε το εξής: Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τι θα γίνονταν, αν ο Αρχηγός για παράδειγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριφερόταν στον καρκινοπαθή αντίστοιχα με τον σημερινό πρωθυπουργό. Κάπου έχουμε ξεπεράσει τα όρια της υποκρισίας. Κάπου έχουμε υπερεκτιμήσει τις αντοχές της λογικής.
Φανταστείτε απλώς τι χαμό θα ξεσήκωναν όλοι αυτοί οι υψιπετείς και πλήρους επάρκειας θεωρητικοί του αντιμνημονιακού αγώνα, τύπου Σκουρλέτη , που ψηφίζουν τυφλά τα απεχθέστερα των μνημονίων, όλοι αυτοί οι υποστηριχτές δικτατοριών τύπου Βενεζουέλας που τις παρουσιάζουν ως μοντέλα διακυβέρνησης…

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: