Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Με όρους ποδοσφαιρικού αγώνα και χαρακτηριστικά ντέρμπι εξελίχθηκε η συνάντηση συνδέσμων του ολυμπιακού με βουλευτές όλων των κομμάτων.
Οι Ολυμπιακοί «κάρφωσαν» αρκετές φορές τους βουλευτές και τους έβγαλαν παραλίγο εκτός περιοχής.
Φωνές, ύβρεις και έντονη αντιπαράθεση υπήρξε χθες στο γήπεδο του Ολυμπιακού στον Πειραιά. Δεν έπαιζε η ομάδα με τον αιώνιο αντίπαλο , αλλά σαν αντίπαλο είδαν τους βουλευτές που ήταν εκεί, οι φορείς της ομάδας του πρώτου λιμανιού της χώρας που διοργάνωσαν τη συνάντηση.
Στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη οι βουλευτές κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ έζησαν ξεχωριστές στιγμές πολύ έντονες με εξαίρεση κανά δυό. Όλοι οι άλλοι σχεδόν κόντεψαν να προπηλακιστούν. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον Ιβάν Σαββίδη.
Μετά τα όσα ακολούθησαν από τη συνέντευξη του κ. Σαββίδη αλλά και την τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση,
οι οπαδοί και οι φορείς που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό αντιδρούν έντονα, γιατί θεωρούν πως η κυβέρνηση τα δίνει όλα στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.
Η εκδήλωση έγινε μετά από πρόσκληση των συνδέσμων του Ολυμπιακού. Βετεράνοι, ερασιτέχνες, Θύρα 7 και η ομοσπονδία φιλάθλων κάλεσαν όλους τους βουλευτές στην έδρα τους , στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» . Τα όσα ακολούθησαν όπως περιγράφουν οι παρόντες ήταν κάτι το τρομερό. Λίγο έλειψε για να μεσολαβήσουν οι «διαιτητές» δηλαδή οι πιο ψύχραιμοι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Όλοι τα έβαλαν με τους βουλευτές γιατί θεωρούν ότι δεν βοηθούν όσο θα έπρεπε την ομάδα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν όσοι πήραν το λόγο με ιδιαίτερο έντονο καβγά που στήθηκε ανάμεσα στους οικοδεσπότες και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα. ‘Έγινε ο κακός χαμός… και αν δεν υπήρχαν οι ψυχραιμότεροι τότε κανείς δεν ξέρει που θα είχε οδηγηθεί η κόντρα της βουλευτίνας με τους εκπροσώπους των συνδέσμων.
Η ίδια στην προσωπική της σελίδα στο FB έγραψε: απο τη συνάντηση στο Καραϊσκάκη μετα την πρόσκληση του Ολυμπιακού . Το πρώταθλξμα το πήρε πανάξια στο γήπεδο ο Ολυμπιακός και αυτό δεν αλλάζει σημείωσε με τη συνοδεία φωτογραφιών απ οπου και οι συγκεκριμένες του ρεπορτάζ. Με άλλα λόγια ηθελε η βουλευτής να δείξει οτι τα οσα ειπώθηκαν απο το σύνδεσμο του ολυμπιακού για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβαν Σαββίδη δεν τα υιοθετεί.
Στη σέντρα έβγαλαν οι Ολυμπιακοί και τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη μαζί με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμένο οι οποίοι υπενθύμιζαν τι έχουν κάνει οι ίδιοι για την ομάδα τους, όλο αυτό το διάστημα αλλά από κάτω, οι φορείς αντιδρούσαν, και έδειχναν ότι δεν πίστευαν σε ότι άκουγαν.
Κάποια στιγμή ένας άλλος βουλευτής της ΝΔ ο κ. Κατσαφάδος για να πέσουν οι τόνοι είπε ότι θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Α’ και της Β’ Πειραιά να υπογράψουν μια επίκαιρη ερώτηση και να την καταθέσουν στον αρμόδιο υπουργό για να ενημερωθούν γύρω από τις εξελίξεις. Ο φόβος όλων της ομάδας είναι μήπως το πολιτικό παιχνίδι της κυβέρνησης με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και επιχειρηματία που μπαίνει σε δημόσια περιουσία αγοράζοντας ένα ποσοστό στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο μιντιακό τοπίο αποβεί εναντίον τους και υπέρ του ΠΑΟΚ βαθμολογικά. «Αν κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση τότε θα πρέπει να ζητάμε την παραίτηση του κ. Ζουράρι που έδειξε με ακραίο τρόπο τις προτιμήσει του διχάζοντας παρ ΄ότι παράγοντας της πολιτείας του πολίτες» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.
Αυτό που έχει εξοργίσει περισσότερο απ όλους είναι η τηλεοπτική εμφάνιση του υφυπουργού παιδείας Κώστα Ζουράρι που εμφανίστηκε με μπλουζάκι του ΠΑΟΚ στην τηλεόραση με αποτέλεσμα να ενδυναμώσει τις υποψίες στους οπαδούς και φίλους του συνδέσμου των ερυθρών ότι «στήνεται» ολόκληρο παιγνίδι πίσω από την πλάτη τους σε βάρος του Ολυμπιακού.
Τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός τα κερδίζει στα γήπεδα είπε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας που ήταν στην ίδια εκδήλωση αλλά η απάντηση που έλαβε δεν ήταν εκ μέρους τν φιλάθλων η καλύτερη.
Με «ψηλά τακουνάκια» τη γλίτωσαν άλλοι βουλευτές που στις ομιλίες τους έπαιζαν με χαμηλές μπαλιές για να μην προκαλέσουν. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά και η κ. Νίνα Κασιμάτη ήταν δύο από αυτές ενώ οι φωνές και τα συνθήματα μέσα στην αίθουσα συνεχιζόντουσαν και λίγο έλειψε να πάρει φωτιά η εκδήλωση.
Οι βουλευτές που ήταν παρόντες ήταν από όλα τα κόμματα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ παρόντες ήταν: Θοδωρής Δρίτσας, Νίνα Κασσιμάτη, Ελένη Σταματάκη, Γεωργία Γεννιά. Από τη ΝΔ ο Κώστας Κατσαφάδος , Γιάννης Τραγάκης, και ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Από την Ένωση Κεντρώων η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοϊκονόμου από το ΠΑΣΟΚ ήταν το στέλεχος και πρώην βουλευτής Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ από τους ΑΝΕΛ ο βουλευτής κ. Δημήτρης Καμμένος.
Επίσης παρών ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης, ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Κασσιμάτης , και ο δήμαρχος Ρέντη- Νίκαιας κ. Ιωακειμίδης.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: