Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

«ΚΑΡΦΑΡΕΣ» ΣΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ! «ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ PLAN Χ»

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Γιάννη Βαρουφάκη επί της υπουργικής του θητείας και άλλοτε στενός του συνεργάτης, Δημήτρης Γιαννόπουλος αποδομεί πλήρως τον πρώην ΥΠΟΙΚ και τον κατηγορεί ότι «κρέμασε τη χώρα».
Ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει ότι στις 24 Φεβρουαρίου του 2015 έκανε μυστική συμφωνία με την τρόικα, την οποία και καθυστέρησε να μάθει ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Παράλληλα, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο πρώην εξ απορρήτων του κ.Βαρουφάκη αποκαλύπτει τι έγινε και τη νύχτα του δημοψηφίσματος και εξηγεί μάλιστα ότι το περίφημο plan X για «επιστροφή στη δραχμή» ήταν ένα σχέδιο ιδεών που κανένας στην Ευρώπη δεν είχε πάρει στα σοβαρά εκείνη την εποχή.
«Η Ελληνική πλευρά αναλάμβανε,
να ολοκληρώσει αυτή την τότε αξιολόγηση μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2015, προτού συζητηθεί οποιοδήποτε νέο συμβόλαιο με τους θεσμούς για το επόμενο δίμηνο της παράτασης της δανειακής σύμβασης» αναφέρει.  Με την κίνησή του αυτή ο Γ.Βαρουφάκης «κρέμασε» τη χώρα σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλό του και οδήγησε αναπόφευκτα στον οικονομικό στραγγαλισμό της. «Μετά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσε και τον Αλέξη (Τσίπρα) αλλά ήταν πλέον αργά», καταλήγει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος.
Στην ερώτηση γιατί οι θεσμοί και ειδικά Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε δεν αποκάλυψαν τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο πρώην σύμβουλος του Βαρουφάκη πιθανολογεί ότι δε θα συνέφερε και τους ίδιους να αρχίσουν τότε να μιλούν για νέα τελεσίγραφα και νέα Μνημόνια, οπότε κράτησαν τη συμφωνία μυστική.
Όσο για το δημοψήφισμα, φαίνεται να προέκυψε ως «μια κάποια λύση» για να διασωθεί κάτι από το μύθο των «ανίκητων» της διαπραγμάτευσης – που ήθελε να συντηρεί η τότε Ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: