Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟΥ: ΉΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Γνωστός ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και με δημόσιο λόγο και παρέμβαση ήταν ο άτυχος Ζ.Κ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο χθες Παρασκευή, το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.
Ήταν 33 ετών και είχε γεννηθεί στην Αμερική. «Οι γονείς του τον έφεραν εδώ σε ένα μικρό χωριό αρχικά. Ήταν ένας από αυτούς που ονομάζουμε καταραμένους ανθρώπους. Ήταν όμως και ένας λόγιος άνθρωπος. Ύψωσε τη φωνή του και έγινε η φωνή για όσους δεν έχουν. Είπε ότι είναι οροθετικός σε μια κοινωνία που το θεωρεί στίγμα. Και αυτό το στίγμα προσπάθησε να το διώξει» είπε μιλώντας στο Reader.gr ο κ. Βαλλιανάτος.
Σχολιάζοντας τον τρόπο θανάτου του είπε,
«Είδα ένα βίντεο που κυκλοφόρησε. Είδα κτηνώδη αγριότητα. Δεν ήταν ίδια η αναλογία της αντίδρασης με την πράξη». 
«Ήταν ένας ανήσυχος και δραστήριος άνθρωπος που συμμετείχε και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια» πρόσθεσε για τον εκλιπόντα.
Ο Ζ.Κ σε παλαιότερη συνέντευξή του στο 3pointmagazine.gr είχε αυτοπροσδιοριστεί ως εξής: «Είμαι 30 χρονών, Drag Queen, ακτιβιστής. Είμαι οροθετικός, είμαι αδερφή. Ασχολούμαι ως ακτιβιστής κυρίως με αυτά τα θέματα, αλλά και με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά. Είναι μια Drag Queen οροθετική τσούλα!».
«Θέλω να πιστεύω πως θα αλλάξει, γιατί απλά δε θέλω να απελπιστώ σε τέτοιο βαθμό που να σκέφτομαι πως δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα. Δεν πιστεύω πως θα φτάσει η γενιά μας στο ιδεατό, αλλά γίνονται βήματα μικρά μεν αλλά γίνονται. Έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμα για να αλλάξει η νοοτροπία και η αντίληψη μιας ολόκληρης κοινωνίας που ζει με τις φοβίες της και τα στερεότυπά της» είχε πει αναφερόμενος σε επιθέσεις που είχε δεχτεί ακόμα και στο δρόμο.
Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος τον «αποχαιρέτησε» με ένα ποστ στο facebook, αποκαλώντας τον «ψυχάρα».
Υπενθυμίζεται ότι στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: