Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑΜΙΑ: «ΜΑΪΜΟΥ» ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ

Προσοχή σε ποιους ανοίγετε την πόρτα!
Οι περιπτώσεις απάτης δεν έχουν τελειωμό, με το τελευταίο συμβάν να καταγράφεται μόλις σήμερα το πρωί στο Κωσταλέξι με θύμα έναν 87χρονο άνδρα.
Συγκεκριμένα ένας νεαρός άνδρας χτύπησε την πόρτα του 87χρονου και αφού του έδωσε ένα ψεύτικο όνομα του είπε ότι ήταν εφοριακός και ήθελε να τακτοποιήσει μία επιστροφή από την εφορία του γιου του.
Για την επιστροφή των χρημάτων όμως έπρεπε να πληρωθεί ένα παράβολο, η τιμή του οποίου «περιορίστηκε» στο ποσό που είχε επάνω του ο ηλικιωμένος και ήταν 700 ευρώ.
Τη στιγμή που ο άγνωστος νεαρός γύρισε στο αμάξι του, υποτίθεται για να του δώσει την απόδειξη - παράβολο, έγινε «καπνός»! Τα μοναδικά στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση της Αστυνομίας την οποία και ειδοποίησε ο παππούς,
είναι ότι ο «μαϊμού» εφοριακός φορούσε μπλέ ρούχα και επιβιβάστηκε σε ένα μαύρο αμάξι όπου τον περίμενε συνεργός του.
Προσοχή λοιπόν στις συναλλαγές σας και σε κάθε περίπτωση δεν εμπιστευόμαστε αγνώστους, όποια ιδιότητα και αν προφασιστούν. Καμία δημόσια υπηρεσία δεν γυρίζει στα σπίτια για να εισπράξει ή για να δώσει χρήματα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι ηλικιωμένοι και στα σενάρια με διακοπές ρεύματος ή βλάβες στα ρολόγια της ΔΕΗ που επιτρέπουν σε άγνωστα άτομα να εισέλθουν στο σπίτι μας
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: