Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ: Η Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΖΗΤΑΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

Έρευνα από την αστυνομία με εντολή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη ξεκινά για το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα και δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ  και τον ληστή Ζακ Κωστόπουλο κατά την ώρα της σύλληψής του έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρώτη ΕΔΕ σε βάρος τους.
«Δεν είναι ανεκτές τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.
Συγκεκριμένα η υπουργός είπε: «Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».
Δηλαδή η υπουργός ζητάει έρευνα επειδή τον συνέλαβαν; Ή μήπως και αυτή «είδε» μπουνιές και κλωτσιές όπως βλέπουν διάφοροι στο διαδίκτυο. Φυσικά παντελώς ανύπαρκτες...
Την ακινητοποίηση ενός επικίνδυνου ληστή με μαχαίρι ξαφνικά παντού την βλέπουν πολλά ΜΜΕ και πολιτικά πρόσωπα ως «βάναυση και βίαιη συμπεριφορά»
Μιλάμε για μαχαίρι. Σε περίπτωση που κάποιοι δεν το ξέρουν, το μαχαίρι είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από όπλο.
Ακολουθεί βίντεο με τον Ντάνι Ινοσάντο,
δάσκαλο του φιλιππινέζικου συστήματος Κάλι Εσκρίμα το οποίο βασίζεται στην χρήση μαχαιριού. Θα δείτε πως ένας αστυνομικός μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά εναντίον ενός επιτιθέμενου οπλισμένου με μαχαίρι μονάχα από απόσταση 6-7 μέτρων.


Το μαχαίρι όταν βγει... κόβει, δεν χρειάζεται να τρυπήσει. Αρκεί να κόψει και η αιμορραγία κάνει τα υπόλοιπα.
Επίσης το μαχαίρι, στριφογυρνάει, παίρνει απρόβλεπτες κατευθύνσεις και δεν είναι ανάγκη να μένει στο αρχικό χέρι, μπορεί να περάσει στο άλλο χέρι και να κόψει από άλλη πλευρά που δεν το περιμένει ο αμυνόμενος, που θεωρεί ότι απλά θα μπλοκάρει το χέρι που έχει το μαχαίρι.
Αν κάποιος κοπεί από μαχαίρι το πολύ πολύ να μπορέσει να τρέξει για μερικά λεπτά και να φωνάξει «μαμά με κόψανε» μέχρι να λιποθυμήσει. Επειδή είναι και ταραγμένος η καρδιά του δουλεύει γρηγορότερα και η αιμορραγία είναι ακόμα μεγαλύτερη
Τώρα γιατί επιχειρείται να παρουσιαστεί ότι οι αστυνομικοί έδρασαν «βίαια» κατά ενός ατόμου που δρούσε με βία και το οποίο ήταν οπλισμένο, είναι μια άλλη ιστορία.
Κάποιοι μάλιστα βλέπουν κλωτσιές και μπουνιές, προφανώς την ακινητοποίηση την βλέπουν ως ξυλοδαρμό, φαίνεται πως θεωρούν ότι οι συλλήψεις γίνονται με τα μάτια άντε και με φωνητική παράκληση.
Η ακινητοποίηση ενός οπλισμένου και επικίνδυνου ανθρώπου δεν γίνεται σε κατάσταση ηρεμίας και σίγουρα όχι μελανιές.
Για όσους δεν θυμούνται το Demolition Man, κάποτε στο μέλλον οι αστυνομικοί κάνουν συλλήψεις φωνητικά! Επειδή οι άνθρωποι είχαν μάθει να μην αντιδρούν.
Μέχρι που συνάντησαν έναν παλαιού τύπου βίαιο άνθρωπο του 20 αιώνα και τότε...
Προφανώς έτσι φαντάζονται τις συλλήψεις κάποιοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: