Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΨΥΧΩΣΙΚΟ ΑΜΟΚ; ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ (ΜΕ ΤΑΝ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ) ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ...

 
Εκτίμηση για πως έγινε μάλλον η τραγωδία στην Ομόνοια:

Προφανώς ο Ζακ Κωστόπουλος υπέστη ψυχωσικό αμόκ, δηλαδή ευρέθη σε κατάσταση αμόκ από ψυχωσικό σύνδρομο, συνεπεία των ουσιών, που μάλλον είχε λάβει και δημιουργούσαν έντονες παραισθήσεις, που έγιναν έντονα βιωματικιές (υπάρχουν μαρτυρίες ότι αντί του κοσμηματοπωλείου ήθελε να μπει σ'ενα κατάστημα 'ΒΕΝΕΤΗ", που ήταν εκεί κοντά...).
Εισβάλλει, λοιπόν, στο κοσμηματοπωλείο, από το οποίο απουσίαζε ο καταστηματάρχης και μάλλον προέβαινε σε καταστροφές-βανδαλισμούς. Δεν μπήκε για να ληστέψει !

Ο καταστηματάρχης, που ήταν εκεί κοντά, τον βλέπει εντός του καταστήματος να τα "σπάει", και "κλειδώνει" την πόρτα εξόδου ειδοποιώντας την Αστυνομία, για να έρθει να τον συλλάβει.
Ο Κωστόπουλος, όντας σε αμόκ εντός του καταστήματος και θέλοντας προφανώς να βγει, παίρνει έναν πυροσβεστήρα και αρχίζει να χτυπά την πόρτα. 
Δεν το πετυχαίνει και πηγαίνει στο κάτω μέρος των προθηκών του καταστήματος και προσπαθεί να βγει έξω σπάζοντας τη τζαμαρία.
Ο καταστηματάρχης και όποιος άλλος είναι εκεί κοντά, βλέποντας με δέος την ορμή και επιθετικότητα του νεαρού, όταν τον βλέπουν να προσπαθεί να βγει από αυτό, προσπαθούν να τον αποτρέψουν με κλωτσιές να βγει ή να διαφύγει μέχρι να έρθει η Αστυνομία.

Μετά από συμπλοκή, έχοντας φθάσει η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ κι όντας τραυματισμένος ο Κωστόπουλος, εντούτοις προσπαθεί και τότε να χτυπήσει με τζάμι τον διασώστη του ΕΚΑΒ, που είχε φτάσει για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες (καίρια ένδειξη ότι ήταν σε Κατάσταση Αμόκ...και δεν ήξερε τι έκανε) και μετά σηκώνεται (όντας μέσα στα αίματα και τις γάζες (...άλλη ένδειξη για κατάσταση αμόκ) και προσπαθεί πάλι να διαφύγει, όπου κάποια στιγμή από καταλυτική απώλεια δυνάμεων καταρρέει στα παρακείμενα καθίσματα καφετέριας.

Ως προς την αντίδραση του κοσμηματοπώλη και άλλων περαστικών, θέτω το ερώτημα : 
Εάν όντως συντρέχει η περίπτωση της Κατάστασης Ψυχωσικού Αμόκ, υπάρχει κανείς, που να μπορεί να προτείνει έναν πιο ήπιο και πολιτισμένο τρόπο για να αποτρέψει ή και περιστείλει τη δραστηριότητά του ατόμου σε αυτή την κατάσταση ...;

Όπως, πάντως, και να ισχύουν εκ των ανωτέρω, δεν παύει να αποκαλύπτεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν τελικά Θύματα Πλάνης και Παραίσθησης...

Όπως "Θύματα" είναι και όλοι οι Σχολιαστές, από κάθε πλευρά, που έβλεπαν σε πτυχές της υπόθεσης ομοφοβικές επιδρομές, λυντσαρίσματα, ναζιστικές πρακτικές, ηρωοποιήσεις, φασισμό, και λοιπά τινά Κουραφέξαλα..''. 
Θύματα της Νοοτροπίας της "Εύκολης Ταμπέλας" !

Δεν υπάρχουν σχόλια: