Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟYΣ ΦΡΟΥΡΟYΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟYΝ ΚΙOΛΑΣ!

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά καλό είναι να είναι η τελευταία. Που εκατοντάδες αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη πολιτικών προσώπων αντί στη φύλαξη πολιτών. Το εξοργιστικό είναι ότι κάποιοι ευνοούμενοι αντέδρασαν στην εντολή να μειωθούν οι δυνάμεις φύλαξής τους!
Η ιστορία με τη φύλαξη των πολιτικών προσώπων, καθώς και η παραχώρηση κρατικών αυτοκινήτων σε όσους δεν είναι στελέχη της κυβέρνησης πρέπει να πάρει μια μέρα τέλος. Δεν είναι μόνο οι δύο πρακτικοί λόγοι. Ότι η αστυνομία χρειάζεται τα στελέχη της για να προστατεύουν τους πολίτες και ότι το δημόσιο χρήμα δεν είναι για ξόδεμα προς όφελος προνομιούχων. Είναι και το μείζον δημοκρατικό.
Ο κάθε βουλευτής και υπουργός έχει αναλάβει τη θέση του με επιλογή του. Για να υπηρετήσει τους πολίτες. Όχι τον εαυτό του. Ξέρουμε όλοι ότι οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν κατά νου κατά αρχήν το δικό τους συμφέρον και μετά το συμφέρον των πολιτών. Για να μην πούμε ότι τους πολίτες τους έχουν γραμμένους.
Όποιος αναλαμβάνει μια θέση αναλαμβάνει και τα ρίσκα της. Αν δεν θέλεις να κινδυνεύεις κάτσε σπίτι σου. Δεν σε κάνανε βουλευτή και υπουργό με το ζόρι. Άσε που αν δεν έχεις το θάρρος να υποστείς τις ενδεχόμενες συνέπειες από τις πράξεις σου και τα λόγια σου δεν είσαι άξιος ούτε για εκπρόσωπος του λαού ούτε να τον υπηρετείς,
από οποιαδήποτε θέση.
Το κυριότερο: Δεν μπορεί να φυλάνε βουλευτές και πρώην υπουργούς οι αστυνομικές δυνάμεις και να μη φυλάνε τους πολίτες! Είναι εξωφρενικό. Οι βουλευτές ας έχουν ιδιωτικούς φρουρούς αν νομίζουν ότι απειλούνται. Λεφτά παίρνουν αρκετά για να συντηρούν και έναν φύλακα. Συντηρούν και μια θέση εργασίας έτσι. Καλό κάνουν.
Εγώ και οι άλλοι πολίτες δεν καταλαβαίνουμε με ποια προνομιούχο αιτιολογία ένας πολιτικός πρέπει να φυλάγεται από αστυνομικούς την ώρα που δεν φυλάγονται 30.000 θεατές σε ένα γήπεδο ή σε μια συναυλία! Ή 5 εκατομμύρια κάτοικοι στην πρωτεύουσα τη νύχτα. Για να μην πω και τη μέρα.
Τι είναι αυτό που δίνει μεγαλύτερη αξία στη ζωή ενός πρώην πολιτικού από ενός πολίτη. Τι δίνει μεγαλύτερη αξία στη ζωή ενός βουλευτή από τη ζωή ενός πολίτη; Γιατί πρέπει να φυλάσσεται ο βουλευτής και όχι ο πολίτης!
Να καταλάβω ότι πρώην υπουργοί δημόσια τάξης έχουν λόγο να φυλάσσονται επειδή έχουν νταλαβεριστεί με το έγκλημα και είναι στόχοι. Αλλά, μέχρι εκεί και με τους ελάχιστους φρουρούς. Μπορεί πρώην υπουργός να έχει 12 (δώδεκα!) φύλακες; Και κρατικό αυτοκίνητο; Ως πρώην; Γιατί;
Το τραγικό για το ήθος των ανθρώπων είναι ότι ένας πρώην υπουργός- δημοκράτης υποτίθεται- αρνήθηκε να απαλλαγεί από τη φρουρά και το κρατικό αυτοκίνητο καλώντας τον Χρυσοχοϊδη να πάει να τα πάρει μόνος του αν τολμάει! Ε, ας πάει να του τα πάρει. Κι ένας άλλος- ακόμα πιο δημοκράτης- τσαντίστηκε που θα του άφηναν μόνο δύο! Συγνώμη, όχι δύο. Κανέναν μην του αφήσετε. Χτες.
Οι πολίτες που δουλεύουν σαν τους είλωτες κάθε μέρα είναι παιδιά κατώτερου θεού και δεν έχουν φρουρούς; Οι κλέφτες και οι φονιάδες πάνε στους βουλευτές και τους πρώην υπουργούς και σκοτώνουν και κλέβουν κάθε μέρα; Στους αφύλαχτους πολίτες πάνε. Ή μήπως δεν πάνε στους πολιτικούς επειδή φρουρούνται; Έχετε δει πώς φυλάνε τους προνομιούχους οι αστυνομικοί; Για γέλια και για κλάματα. Προνομιακή αργομισθία κάνουν. Ορντινάντσες των πολιτικών και της οικογένειάς τους είναι. Ζάχαρη. Ζωάρα, που θα ’λεγε και η συριζαία τηλεπερσόνα.
Η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι η πρώτη που εξήγγειλε το σταμάτημα αυτής της ντροπής με τους φρουρούς αστυνομικούς των βουλευτών και των πρώην κυβερνητικών. Και την αφαίρεση κρατικών αυτοκινήτων από αυτή τη στρατιά που σιτίζεται από τον δημόσιο κορβανά. Από τον φορολογικό ιδρώτα των πολιτών. Καιρός, όμως, να είναι η τελευταία.
Οι πολιτικοί είναι καιρός να αναλάβουν το κόστος της έκθεσής τους στα κοινά. Όπως εκτίθενται ένα σωρό επαγγέλματα του ιδιωτικού τομέα. Και όπως ένα σωρό δικαστικοί που εκτίθενται καθημερινά με την επαφή τους με το έγκλημα. Και οι οποίοι φυλάσσονται μόνο από την τύχη.
Θυμάστε τους βουλευτές της πρώτης φοράς αριστεράς, που ξεσηκώθηκαν εναντίον του τότε πρωθυπουργού και της προέδρου της Βουλής για να μη χάσουν τα βουλευτικά αυτοκίνητά που τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν; Ε, τα απέκτησαν! Όπως και όλοι οι άλλοι βουλευτές και όπως θα γίνει και με τους καινούργιους. Με τη φορολογία των πολιτών. Πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν καλά καλά να συντηρήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα. Και οι οποίοι το βράδυ έχουν εντολή από την αστυνομία να κάνουν ότι κοιμούνται αν μπει ο κλέφτης σπίτι τους! Επειδή η αστυνομία φυλάει τους πρώην υπουργούς και συλλήβδιν τους βουλευτές! Γιατί η ζωή τους είναι πιο πολύτιμη από των πολιτών! Ε, αυτό το μακάβριο αντιδημοκρατικό αστειάκι καιρός να σταματήσει.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: