Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ, ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ 4%

«Πάμε τώρα στο ΟΠΑ. Όσες και όσοι μπορούμε. Μην χάνουμε ώρα», έγραψε με τόση αγωνία, λες και το τανκ είχε φτάσει στην πόρτα του Πολυτεχνείου. 
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από ένα 24ωρο αμηχανίας, ένιωσαν τα αριστερά κύτταρά τους,  να «ανασταίνονται», μόλις πληροφορήθηκαν πως φοιτητές συγκεντρώνονται  έξω από το κλειδαμπαρωμένο, με απόφαση της Συγκλήτου, κτίριο της ΑΣΟΕΕ. 
Ξύπνησαν από το υποτασικό σοκ που επέφερε η τετραπλή ήττα της περασμένης άνοιξης, για να  ζήσουν ξανά επαναστατικές στιγμές. 
Διαπίστωσαν, στη στιγμή, ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία, οι θεσμοί, τα πανεπιστήμια, οι φοιτητές από την κυβέρνηση. Το γεγονός, πως τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα και το κτίριο της ΑΣΟΕΕ έκλεισε με απόφαση του αρμόδιου οργάνου που είναι η Σύγκλητος και   ότι πρόσφατα η ελληνική βουλή ψήφισε την αλλαγή του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου, ώστε στα πανεπιστήμια να αποδοθούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και να μην κρύβονται  σ’ αυτά έμποροι ναρκωτικών, κατασκευαστές μολότοφ,
το παραεμπόριο και οι μπαχαλάκηδες, ήταν μια απλή λεπτομέρεια. 
Κάποιοι βουλευτές τους έτρεξαν με λαχτάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά τελικά τα άκουσαν από συγκεντρωμένους φοιτητές, που δεν ήταν δικοί τους. Τι κρίμα. Τόση αγωνία, τόσο τρέξιμο, τόση χαρά για να τους βρίσουν οι πιο Αριστεροί; Δεν πτοούνται όμως. 
Η ευκαιρία είναι ευκαιρία και δεν πρέπει να τη χάσουν. Έφτασε η  ώρα να καταγγείλουν την σκληρή δεξιά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ώρα να επιστρέψουν στο πεζοδρόμιο. Ήταν μια απόφαση που έλαβε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από πολλές παλινδρομήσεις,  αν θα επιστρέψει στον ακτιβισμό του παρελθόντος ή θα καθαρίσει τα παπούτσια του, για μπει στα σαλόνια της σοσιαλδημοκρατίας. 
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει οριστικά αυτή την πολιτική στρατηγική- επιστροφής στην πολιτική του 2013-14- στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά κυρίως στη Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να ανοίγουν σαμπάνιες. 
Ένας ΣΥΡΙΖΑ μακριά από το κυρίαρχο ρεύμα της σημερινής κοινωνίας, θα διευκολύνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και τα πολιτικά σχέδια του Κινήματος Αλλαγής, για ανασύνταξή του. 
Η αλήθεια είναι, όμως, πως στην Κουμουνδούρου ζουν ακόμα σε κατάσταση «βέρτιγκο» μετά την τετραπλή αποδοκιμασία τους από τον ελληνικό λαό. Δεν την έχουν χωνέψει ακόμα. 
Όπως γράφει στο βιβλίο του ο αριστερός Γάλλος δημοσιογράφος Φαμπιάν Περιέ, στο Μαξίμου έμειναν αποσβολωμένοι τη βραδιά των ευρωεκλογών... «Κανείς τους δεν περίμενε τόσο μεγάλη πτώση. Κάποιος από τον στενό κύκλο του Τσίπρα λέει, ότι “το απόγευμα στο Μαξίμου οι άνθρωποι του προέδρου δεν ήθελαν να πιστέψουν τα αποτελέσματα των exit polls. 
Κατά τη γνώμη τους, τα στοιχεία έκαναν λάθος”. Ως εκ τούτου, όταν συνέλθουν από την ήττα, θα πάρουν και τις τελικές τους αποφάσεις και εμείς θα μάθουμε ποιος θα επικρατήσει ή ποιος θα αλλάξει ξανά άποψη μέσα στο κόμμα. Έτσι κι αλλιώς έχουν μάθει από κωλοτούμπες.


 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: