Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η συναίνεση στα μέτρα δεν σημαίνει ούτε σιωπή, ούτε ανοχή σε αστοχίες, ούτε αδικίες
Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή έχει κάνει γνωστό σε όλους ότι  στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, το πρώτο μέλημα είναι η μάχη να σωθούν ανθρώπινες ζωές. 
Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση με αιχμή την  ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Παράλληλη όμως είναι και η μάχη, να μείνει ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία μέσα στην κρίση. 
Η συναίνεση μας στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν σημαίνει ούτε σιωπή, ούτε ανοχή σε αστοχίες, αδικίες και προπάντων απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές.
Συγκεκριμένα:
Όλοι  Δήμοι της χώρας, καθώς και οι Δήμοι της Φωκίδας, έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην περίοδο της πανδημίας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και στηρίζουν έμπρακτα τα μέτρα περιορισμού της,  αλλά και τις ευάλωτες ομάδες με πολιτικές που εκπονούν και εφαρμόζουν για το σκοπό αυτό.
Παρά τις βαρύγδουπες κυβερνητικές εξαγγελίες, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση, οι Δήμοι οδηγούνται σε ένα ιδιότυπο εσωτερικό δανεισμό.
Δηλαδή  με απλά λόγια, όταν ακούμε εξαγγελίες χορήγησης χιλιάδων ευρώ στους Δήμους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά δεν αποτελούν πρόσθετη χρηματοδότηση, αλλά ποσά που προβλέπονταν στον κρατικό προϋπολογισμό και θα έπαιρνανοι Δήμοι ανεξάρτητα από τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Είναι δηλαδή κατανομές από τα δικά τους χρήματα, τα οποία θα πρέπει να επιστρέψουν ή να συμψηφίσουν.
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για επιπλέον χρηματική τους στήριξη.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, αυτές οι πρακτικές όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αποτελούν εμπαιγμό της Αυτοδιοίκησης.
Οι Δήμοι θα αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, λόγω κατάρρευσης των εσόδων τους και των ανταποδοτικών τελών. 
Η επόμενη ημέρα, θα τους βρει πραγματικά καθημαγμένους!
Η Κυβέρνηση με λεφτά των Δήμων κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι.
Και μέσα σ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, που δεν είναι άλλο από τα περίφημα και πολυδιαφημισμένα από τα στελέχη της, voucher για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων και το μοίρασμα εκατομμυρίων σε διάφορους, για προγράμματα μαϊμού.
Όταν αυτό αποκαλύφθηκε η Κυβέρνηση το απέσυρε για να μαζέψει άρον άρον τα άπλυτα της, χρησιμοποιώντας μεταξύ των άλλων και το φοβερό επιχείρημα ότι τα ίδια έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρασιωπώντας το γεγονός ότι ο Λαός με την ψήφο του, επέλεξε άλλη Κυβέρνηση, για να μη κάνει τα ίδια λάθη.
Συγχαρητήρια λοιπόν και στους δυο για τα ίδια κόλπα.
Πού είναι λοιπόν η αλήθεια; Τότε ή τώρα; Και αν ήταν τόσο καλά τότε, γιατί τα πήραν πίσω τώρα;
Εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί πρώτοι το καταγγείλαμε, από τις 27 Μαρτίου. 
Συμπέρασμα, για τους Δήμους που πραγματικά έβαλαν και βάζουν πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, στηρίζοντας όλους τους πολίτες, τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, τους οικονομικά αδύναμους κλπ, δεν υπάρχουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις για τα μέτρα που λαμβάνουν, ενώ για τους αετονύχηδες με τα voucher βρέθηκαν αμέσως!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: