Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΝΤΑΒΕΛΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ...

Και ξαφνικά η μάσκα… από αχρείαστη γίνεται υποχρεωτική στη νέα πραγματικότητα του κοροναϊού. 
Και ενώ καθώς γίνεται απαραίτητη για τη δημόσια υγεία θα έπρεπε να προβλέπεται ως δαπάνη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με εξωφρενικές αισχροκερδείς ανατιμήσεις.

Έχουν ειπωθεί πολλά για την αλλαγή του δόγματος στη χρήση μάσκας. Πρόσφατα ο Σωτήρης Τσιόδρας επιχειρηματολογούσε ότι όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία αλλά ήταν έως και επικίνδυνη. Αλλά πιο πρόσφατα επιχειρηματολογούσε ουσιαστικά περί του αντιθέτου.
Έτσι η Ελλάδα αρχίζει να φοράει μάσκα αναγκαστικά.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λάρισα

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου οπότε αλλάζει το σκηνικό στην καθημερινότητα με το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα, ο Κυρ. Μητοστάκης έχει προγραμματίσει να μεταβεί στη Λάρισα προκειμένου να επισκεφθεί τη μονάδα παραγωγής πιστοποιημένων μασκών προσώπου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της «Lariplast»,

ώστε να στείλει ένα μήνυμα στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας και να επιβραβεύσει τη λαρισινή προσπάθεια των κ. Νταβέλη, Τσερέπα.

Το εργοστάσιο όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα στήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μάλιστα τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε 45 λεπτά με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας και στην οποία συμμετείχαν εκτός του ιδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δημητριάδης, οι εκπρόσωποι της λαρισινής εταιρείας «Larissa face Cover» κ. Αχιλλέας Νταβέλης, Γιάννης Τσερέπας.

Συμμετείχε και ο πρόεδρος των «Πλαστικών Θράκης» Νίκος Χαλιουρής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να υπάρξει καθετοποίηση της πρώτης ύλης και στη μεταποίηση της μάσκας, καθώς όπως όλα δείχνουν ο κοροναϊός θα μας ταλαιπωρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη.

Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει η χώρα μας επάρκεια στην υγειονομική μάσκα», ενώ εξουσιοδότησε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες παραγωγής της πρώτης ύλης στη χώρα μας. Ακόμη σε κυβερνητικό επίπεδο υπήρξε δέσμευση παροχής κινήτρων προς αυτή την κατεύθυνση προς όλες τις σχετιζόμενες παραγωγικές επιχειρήσεις.

Τα «Πλαστικά Θράκης» συμμετέχουν -με τη θυγατρική τους εταιρεία- σε καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής της πρώτης ύλης (προστατευτικού φίλτρου) στη Σκωτία, στη μοναδική χώρα σε επίπεδο Ευρώπης.

Αναφορικά με τα εμπόδια της γραφειοκρατίας που ξεπεράστηκαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και το χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο φαινόμενο», δεσμεύθηκε ότι εφεξής στην Ελλάδα και για τον τομέα της επιχειρηματικότητας, αυτό δεν θα συνιστά εξαίρεση του κανόνα, αλλά μια κανονικότητα».

Οι μάσκες …made in Larissa θα είναι πλήρως πιστοποιημένες και θα παράγονται από αυτοματοποιημένα μηχανήματα, ενώ ο ανθρώπινος παράγοντας περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στον τομέα της αποθήκευσης και τυποποίησης.

Οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες Νταβέλης- Τσερέπας δεσμεύτηκαν να διπλασιάσουν την παραγωγή και από 9 εκατομμύρια μάσκες τον μήνα, να φτάσουν πολύ σύντομα τα 18 εκατ. μάσκες, δίνοντας φυσικά προτεραιότητα στο Εθνικό Υγειονομικό προσωπικό της χώρας (νοσοκομεία, φαρμακεία, κλπ).


Ερώτημα: Πώς ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus αποφάσισε μεσούσης της κρίσης να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών;

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Νταβέλης
Μέχρι εδώ όλα καλά. Το περίεργο είναι ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία εμφανίζεται σχεδόν ως εθνική υπόθεση και σύσσωμη η κυβέρνηση προωθεί μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media, την μεγάλη επιτυχία, σαν να ξεκίνησε η Ελλάδα να συμμετέχει σε πρόγραμμα εκτόξευσης πυραύλου.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά των ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει εντοπιστεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και καλεί συχνά την Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου.

Θα πείτε ότι αυτό δεν είναι μεμπτό….
Όμως την ίδια ώρα:
Η επιχειρηματική αυτή απόφαση εμφανίστηκε μαγικά ταυτόσημη με τη σωτηρία της χώρας, ενώ sites και κανάλια, προωθούν την συγκεκριμένη επιχειρηματική ενέργεια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και διαβεβαιώνει πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την «σωτήρια» επένδυση.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξηγούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές πριν λίγες μέρες πως δεν χρειάζεται μάσκα, αρχίζει να κάνει αναρτήσεις στο twitter ανακοινώνοντας πως επιτέλους κατασκευάζονται ελληνικές μάσκες.
Λίγες μέρες μετά όχι μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζει τις μάσκες απαραίτητες.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της “δουλειάς”, σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματία, το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάζει εννιά εκατομμύρια μάσκες το μήνα. Η αναγκαστική χρήση μάσκας, θα υποχρεώνει (σύμφωνα με επιστήμονες) τον κάθε πολίτη να αλλάζει τρεις μάσκες την μέρα.

Αυτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: