Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ» Ε Ρ Γ Ο Τ Α Ξ Ι Α Κ Ο

Συνάδελφοι, με την προχθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας μάλλον θα πρέπει όλοι μας να αισθανόμαστε και περήφανοι που δουλεύουμε σε αυτή:
 Α) Που ΔΕΝ έχει ατυχήματα (είναι η ίδια εταιρεία που έστειλε χαρτί - εντολή(;), παράκληση(;) στους γιατρούς της περιοχής να μη βγάζουν ελεύθερους υπηρεσίας τους εργαζόμενους που έχουν πάθει κάποιο ατύχημα έτσι ώστε με τη «μεγαλοψυχία» της να τους έχει σε άλλα πόστα με ελαφρύτερη δουλειά). Δηλαδή να αποκρύπτονται οι χαμένες εργατοώρες και η εταιρεία να ΜΗΝ εμφανίζει ατυχήματα. Μας λέει ότι πήρε μέτρα και για τον κορωναϊό (στο συνωστισμό των λεωφορείων) και μας προτρέπει να φοράμε και μάσκες και εκτός εργασίας. Το μόνο που δεν μας λέει είναι και ποια συμπεριφορά θα πρέπει να έχουμε στην οικογένειά μας,
που τη βλέπουμε αραιά και που με τα εβδομαδιαία 48ωρα – 60ωρα και τα εξαήμερα.
  Β) Η παραγωγή πήγε πολύ καλά τον 10 και 20  και τώρα με τα εξαήμερα (ίσως και τα 7ήμερα), είτε με το βούρδουλα είτε με το χάιδεμα να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Γι αυτούς εξ άλλου τους λόγους μας ανακοίνωσαν και την «αξιολόγηση» του «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει». Η απόλυτη αδιαφάνεια. Ο κάθε αξιολογητής μπορούσε να κρίνει με τα δικά του προσωπικά κριτήρια και τις δικές του απόψεις περι παραγωγικότητας. Όπου πρυτάνευε η λογική του «καλού παιδιού», αυτού που σκύβει το κεφάλι, αυτού που τρέχει ως «εθελοντής» για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά». Όλοι οι άλλοι ήταν οι κακοί. Γιατί συνάδελφοι είστε κακοί απέναντι στα θέλω της εταιρείας γιατί ζητάτε να βλέπετε περισσότερο γυναίκα και παιδιά. Είστε κακοί που δεν δουλεύεται νύχτα με νύχτα για το καλό των μετόχων της ΙΜΕΡΥΣ που αν μπουν ποτέ τους σε στοά θα πρέπει να συνοδεύονται με καρδιολόγο και με ασθενοφόρο για εμφραγματίες! Η καλή και δημοκρατική εταιρεία φρόντισε να ανταμείψει γενναιόδωρα και τους συνδικαλιστές. Όσους σταθήκανε στο πλευρό των θέλω των εργαζομένων. Όσους αντισταθήκανε στη λογική σαρώματος των κατακτήσεων που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Και τους αντάμειψε είτε με τα χαμηλότερα ποσοστά είτε με το μεγαλοπρεπές 0%. Το Σωματείο μας, η διοίκησή του, θα συνεχίσουμε απτόητοι να αντιπαλεύουμε τις παράνομες, αντιδημοκρατικές και αντιδεοντολογικές πρακτικές μιας εταιρείας που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βγάλει σε πέρας τους στόχους που η ίδια βάζει και που κάθε χρόνο θα τους αυξάνει μέχρι να μας οδηγήσει στον εργασιακό μεσαίωνα προς δόξα των παραπάνω μετόχων.
   Με τη γνωστή  «δημοκρατική της συμπεριφορά» καλεί και «όποιους το επιθυμούν», να βάλουν την υπογραφή τους σήμερα για το εξαήμερο (48ωρο) και αύριο, μεθαύριο και για το 7ήμερο. Θα δώσει και κάποια ψίχουλα από τα τεράστια υπερκέρδη που αυτή θα αποκομίσει ενώ οι «εθελοντές» θα ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
   Συνάδελφοι, κάνουμε έκκληση προς τον κάθε έναν ξεχωριστά αλλά και σε όλους μας: ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!!
   Όλη η μέχρι τώρα πρακτική της εταιρείας είναι ξεκάθαρη. Ακονίζει τα μαχαίρια προκειμένου να περικόψει ακόμη και στοιχειώδη δικαιώματα μας. Καταστρατηγεί αυτά που η ίδια συμφώνησε προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.
    Καμία επανάπαυση κανένας εφησυχασμός ότι  κάτι καλύτερο μπορεί να δούμε με αυτή την εταιρεία. Μόνο τα χειρότερα έχουμε μπροστά μας. Αυτό δείχνουν οι συμπεριφορές των στελεχών της, η απαξίωση των Σωματείων (εάν και όταν αυτά αντιστέκονται), οι αξιολογήσεις, η αδιαφορία για την ίδια την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, παρ όλες τις εκκλήσεις των Σωματείων.
Όποιοι και όσοι υπογράψουν  καταδικάζουν τους εαυτούς τους αλλά και όλους εμάς.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ) ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
    Αυτήν την βαρβαρότητα, εμείς, το Σωματείο μας, θα την κάνει γνωστή σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε πολίτη, έτσι ώστε να πάρει θέση ο καθένας.  Σκλάβοι στην περιοχή μας, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι , εμείς δεν θα γίνουμε, για τα συμφέροντα των αποικιοκρατών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: