Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ -ΣΟΚ! «ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ...»


Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος σε δηλώσεις του μίλησε  για το κρούσμα κορονοϊού που βεβαιώθηκε μεταξύ μεταναστών στη δομή του Κρανιδίου.

Οπως αποκάλυψε "εμείς ως δημοτική Αρχή για να περιοριστεί ή να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός στην περιοχή μας από τις 6-7 Απριλίου είχαμε στείλει έγγραφα προς όλες τις Αρχές γιατί είχαμε παρατηρήσει ότι κάποιοι μετανάστες κυκλοφορούσαν έξω χωρίς να τηρούν τους κανόνες που ισχύουν για όλο τον κόσμο. Τη Μεγάλη Πέμπτη προέκυψε το πρώτο ζευγάρι που ήταν θετικό στον κορονοιό και εργαζόμενη ήταν η σύζυγος ως καμαριέρα στο ξενοδοχείο όπου είναι οι μετανάστες. Χθες το βράδυ προέκυψε κι ένα νέο θετικό κρούσμα για μία μετανάστρια το οποίο είναι ασυμπτωματικό" επεσήμανε και πρόσθεσε: "Η δομή απέχει γύρω στα 4-5 χλμ. από το Κρανίδι και το Πόρτο Χέλι, είναι σχετικά απομονωμένη, είναι ένα ξενοδοχείο που από τη Μ. Πέμπτη είναι σε καραντίνα, από τότε που βγήκε το πρώτο θετικό κρούσμα και φυλάσσεται νυχθημερόν".
Οι δύο  επιστολές με τις οποίες είχε ειδοποιηθεί η κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην δομή προσφύγων στο Κρανίδι φέρουν  την υπογραφή του δημάρχου Ερμιονίδας, και ημερομηνίες 3 Απριλίου και 7 Απριλίου αντίστοιχα, ενώ παραλήπτες έχουν τόσο τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας , τον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και πλειάδα αρμοδίων (ΑΠ 2908, ΑΠ 2811).

Δεν υπάρχουν σχόλια: