Κυριακή 30 Απριλίου 2023

ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

Γράφει ο mitsos175

Επικεφαλής ασφαλιστικής εταιρείας δίνει εντολές στους εργαζόμενους για το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές! Αφορμή για αυτή την αχαρακτήριστη αντιδημοκρατική πρόκληση ήταν η επίσκεψη στην εταιρεία της αρσενικής Εύας Μπράουν, ο οποίος προσπάθησε να βγάλει την ουρά του απέξω. «Εγώ δεν παρεμβαίνω σε αυτά, ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει παιδιά». Ναι ξέρουμε «Εύα Μπράουν» πόσο «δημοκράτης» είσαι. Όσο κι ο Παττακός…

Εμείς συμφωνούμε με τη φράση πως «όταν εργαζόμενοι κι αφεντικά ψηφίζουν το ίδιο, κάποιος είναι ηλίθιος». Αδίστακτα είναι τα αφεντικά τέτοιου τύπου, αλλά δεν είναι ηλίθιοι. Γιατί θέλουν μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει και τυπικά τη δουλεία. Μια κυβέρνηση που θα κόψει μισθούς, θα περιορίσει τα εργατικά δικαιώματα που απέμειναν, που θα στείλει τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώσουν όποιον διαμαρτύρεται, θα ξεπουλήσει το δημόσιο κλπ.

Ο συγκριμένος τύπος μπορεί να μας εξοργίζει, αλλά σίγουρα έχει αυτό που λέμε «ταξική συνείδηση»,

 ξέρει δηλαδή το συμφέρον της τάξης του, των αφεντικών. Ελπίζουμε οι εργαζόμενοι να σκεφτούν το δικό τους συμφέρον, να αποκτήσουν ταξική συνείδηση και να μαυρίσουν το Μητσοτάκη στις εκλογές, για την άθλια οικονομική κατάσταση. Γιατί το δικό τους συμφέρον είναι να αυξηθεί ο μισθός, να πέσουν οι τιμές και να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και βέβαια σύνταξη.

Δεν είναι μόνο ένας που το κάνει αυτό. Πχ οι οίκοι αξιολόγησης «τιμώρησαν» τους Γάλλους γιατί διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό. «Λόγω των επεισοδίων απειλούν με αρνητική αξιολόγηση»! Με άλλα λόγια «σκάστε και δουλεύετε μέχρι να πεθάνετε».
Μας έλεγε και ο ναζιάρης Σόιμπλε τι να ψηφίσουμε, αλλά δεν πήγε και τόσο καλά αυτό. Μην κοιτάτε που οι ρεφορμιστές λιποτάκτησαν, όπως κάνουν πάντα στα δύσκολα.

Είναι λοιπόν η νοοτροπία. Αν δεν πάρει την πρέπουσα απάντηση, θα συνεχίσουν να καταπιέζουν. Ήδη πολλοί λένε στους εργαζόμενους τι θα φορέσουν και πως θα εμφανιστούν. Όπως στο στρατό δηλαδή.
Σε λίγο θα τους λένε αν θα φάνε, αν θα παντρευτούν κλπ. Λίγο απέχει. Μην ξεχνάμε πως η Εκκλησία ΑΕ, που είναι εταιρεία εμπορίας θρησκείας, μας δίνει εντολές, αλλιώς θα πάμε στην κόλαση. Αν πάω, θα κάνω σεξ με το διαολάκι, που είναι χάρμα οφθαλμών. Μετά θα κανονίσω και το παπαδαριό, τους θεομπαίχτες, που είναι στα πιο καυτά καζάνια. Αλλά δε βλέπω να πηγαίνω κατά κει. Κόλαση είναι εδώ με τον κάθε φασίστα πάνω από το κεφάλι σου, να σου λέει βλακείες και να μην μπορείς να απαντήσεις όπως πρέπει. Να του πεις να πάει να… πέσει στην πλησιέστερη πηγάδα.

Εμείς λοιπόν θα απαντήσουμε αυτό που σκέφτονται οι εργαζόμενοι, όσο μπορούμε πιο ευγενικά: Όταν τελειώσει κάποιος τη δουλειά είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Κανένα αφεντικό δεν έχει δικαίωμα να του πει τι θα κάνει στην προσωπική του ζωή. Οι εργαζόμενοι θα ψηφίσουν αυτό που συμφέρει τους ίδιους κι όχι αυτό που συμφέρει τον εκμεταλλευτή. Όσο για το αφεντικό που έχει τέτοιες παράλογες απαιτήσεις, να πάει να πνιγεί.

http://vathikokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: