Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Ο ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ

Γράφει ο mitsos 175

Ο χουντικούλης είναι ένας αντιγραφέας. Αντιγράφει το μπαμπά του, το κάθαρμα, τον αποστάτη. Βέβαια οι γαλάζιοι κατσαπλιάδες βελτιώθηκαν στο κλέψιμο, σήμερα αρπάζουν πολύ περισσότερα, αλλά τα κόλπα τους είναι τα γνωστά, τα παλιά.

Το 1990 ο Μητσοτάκης τριπλασίασε τα τιμολόγια του νερού. Αφορμή ήταν η λειψυδρία, όμως ο πραγματικός λόγος ήταν η πρόθεση να ξεπουληθεί το δημόσιο αγαθό. Τότε όμως ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έτσι δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί τη «γαλάζια συμμορία» όπως την αποκαλούσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Μια παρένθεση. Να προτείνω στην κόρη του Χρήστου Ροκόφυλλου, που κατεβαίνει με τη ΝΔ, να δει παλιούς λόγους του μπαμπά της, να θυμηθεί τι ωραία «στόλιζε» το Μητσοτάκη.

Η ιδιωτικοποίηση λοιπόν θεωρούνταν εκείνη την εποχή (και ήταν πράγματι) ξεπούλημα. Το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΚΚΕ και άλλα κόμματα ήταν εναντίον κάθε τέτοιου ξεπουλήματος. Οι αγώνες των εργαζομένων ήταν συνεχείς, μαζικοί και εντονότατοι.
Οπότε ο Μητσοτάκης δεν τολμούσε να πει αυτό που ήθελε, να χαρίσει το νερό στους ιδιώτες. Έτσι, με αφορμή τη λειψυδρία, άρχισε ύπουλα να βάζει τις βάσεις για ιδιωτικοποίηση. Ευτυχώς ο Σαμαράς, κάνοντας ίσως τη μοναδική καλή πράξη της ζωής του,

τον έριξε και ο λαός τον έστειλε στα τσακίδια. Δυστυχώς η ΝΔ επέστρεψε, φρόντισε ο Σημίτης γι αυτό.

Να ξέρετε πως, όταν πρόκειται να ξεπουλήσουν κάτι, σε αντίθεση με τους άλλους εμπόρους, κατηγορούν το εμπόρευμα. Επειδή δεν μπορούσαν να πουν το νερό είναι κακό, έλεγαν δεν έφτανε.
Έτσι άρχισαν μια εκστρατεία προπαγάνδας όπου έπρεπε να βάλουμε τούβλα στα καζανάκια, να μην πλένουμε τα αμάξια, τα μπαλκόνια, να μην ποτίζουμε τα φυτά και άλλα τέτοια.
Για να δείτε τι έλεγαν, έχω ένα video που ανέβασε ο Αργύρης Ντινόπουλος, τότε «δημοσιογράφος», αργότερα βουλευτής της ΝΔ.
Το να πλύνεις το αμάξι σου ήταν ποινικό αδίκημα!!! Πείτε μας πάλι ποιοι είναι οι άπλυτοι;

Για να ξέρετε τι σας περιμένει. Τα έχουν κάνει ξανά στο παρελθόν. Όλα! Σήμερα κάνουν τα παλιά κόλπα προσαρμοσμένα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: