Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΔΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ DOCUMENTO ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

Του Γ.Γ.

Σε παντελή αδυναμία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο πλήγμα που δέχτηκαν με την … Γεωργουλιάδα που τους προέκυψε και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, επιλέγουν την τακτική “κι εσείς βασανίζετε μαύρους” – για να θυμηθούμε το γνωστό ανέκδοτο της ψυχροπολεμικής περιόδου και … πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Επαναφέρουν στον αφρό τα πεπραγμένα Γεωργιάδηδων, Μίχων και Λιγνάδηδων και επικεντρώνονται στο ποιοι έκαναν την απρέπεια δημοσιεύοντας φωτογραφίες και το όνομα της κακοποιημένης και βιασμένης κοπέλας.

Προφανώς αυτό είναι ένα καταδικαστέο γεγονός, αλλά δεν θα δούμε το δέντρο, χάνοντας το δάσος. Και η ουσία του θέματος είναι αυτό που αναφέραμε στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: Υπόθεση ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη: Οταν οι “αρχές και αξίες” είναι για το πόπολο. Δηλαδή τα κριτήρια που λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τα αστικά κόμματα για να επιλέγουν τα πρόσωπα τα οποία στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια τους. Και όσο αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ η περίπτωση Γεωργούλη ήταν η αρχή, ακολουθούν τα καθόλου κολακευτικά γεγονότα που θα δουν σύντομα την δημοσιότητα με πρωταγωνιστή αυτή την φορά τον εκλεκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διεκδικήσει τον δήμο Αθήνας μπασκεμπολίστα Νίκο Παππά.

Σαν πάγια τακτική μας εμείς δεν θα ανακυκλώσουμε τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Κι αν κάναμε αυτή την αναφορά είναι γιατί ένα πρόσωπο,

υπεράνω υποψίας για αντισυριζαίικες προθέσεις, ο δημοσιογράφος του Documento, Νίκος Παπαδογιάννηςπροαναγγέλλει αυτές τις εξελίξεις που θα προκύψουν γράφοντας στο newsletter της εφημερίδας:

Κατά τ’ άλλα, ο …Γεωργούλης. Ο άνθρωπος που ψηφίστηκε από τους σοφούς συνέλληνες αντί του μακαριστού Αλέξανδρου Νικολαΐδη για να τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή, και μάλιστα υπό τη σημαία αριστερού κόμματος, καταγγέλλεται επώνυμα για σεξουαλική κακοποίηση και κάθεται ήδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τόσο το κανονικό όσο και το τηλεοπτικό. Άλλο που δεν ήθελαν τα μεσημεριανάδικα, μεσημεριανά, βραδυνά και πρωινά…

Ελπίζω να μη βρεθεί και αυτή τη φορά το θύμα δακτυλοδεικτούμενο και με κουδούνια κρεμασμένα στο κορμί του, όπως η Γεωργία της Θεσσαλονίκης. Εφ’ όσον ο Γεωργούλης κηρυχθεί ένοχος, από δικαστήρια που υπενθυμίζω ότι δεν είναι ελληνικά, ούτε φοβούνται να ρίξουν επώνυμους στην ψειρού, η θέση του είναι στον Καιάδα της κοινωνίας. Χωρίς αστερίσκους, παρενθέσεις και κομματικά πρόσημα. Εδώ δεν είναι Δεξιά και η ευαισθησία δεν μοιράζεται α-λα-καρτ…..

Ο γαλάζιος υπόνομος άνοιξε σαμπάνιες για να πανηγυρίσει το απρόσμενο δώρο και πολύ σωστά: η υπόθεση Γεωργούλη θα χρησιμοποιηθεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για τη μικτή παιδεραστών και βιαστών που παρασιτοζωεί στα στέκια της Δεξιάς και στα πέριξ της κυβερνητικής αυλής. Ο Λιγνάδης θα γελάει με την καρδιά του, ελεύθερος στη σπιταρόνα του….

Το πρόβλημά μου είναι αλλού: τι δουλειά έχει ένα κόμμα σαν το ΣυΡιζΑ, να ριψοκινδυνεύει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς (αυτό που ουδόλως αμφισβητήθηκε στα δύσκολα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του) ακουμπώντας τον σε «επώνυμους» ηθοποιούς ή τραγουδιστές ή μοντέλες ή αθλητές δίχως πολιτικό υπόβαθρο και κοινωνικό ανάστημα; Γιατί να είναι ένας ανύπαρκτος και ατάλαντος ζεν πρεμιέ η αριστερή απάντηση στον …Ζαγοράκη; ….

Πολύ φοβάμαι, ωστόσο, ότι η προεκλογική ζημιά για τον ΣυΡιζΑ είναι σημαντική και ότι στον ορίζοντα αχνοφαίνονται και νέα επεισόδια δυσφήμισης από αλεξιπτωτιστές. Η επιλογή του (δημοσκοπικά ισχυρού) μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά για τον δήμο Αθηναίων είναι ένα ποντάρισμα που ο ΣυΡιζΑ θα βρει μπροστά του με πολλούς διαφορετικούς, πάντοτε οδυνηρούς τρόπους. Ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θα υπάρχει καν το άλλοθι της άγνοιας. Τα περισσότερα από τα ουκ ολίγα ανοιχτά μέτωπα του ανδρός είναι γνωστά τοις πάσι. Και όχι μόνο στην πιάτσα του μπάσκετ, την οποία όπως αντιλαμβάνεστε γνωρίζω όπως την τσέπη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: