ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, η νομοθετική εξουσία δεν μπορεί να απειλεί μέσω νομοθετικών διατάξεων που θεσπίζει. Κι ακόμη χειρότερα, δεν μπορεί να το κάνει αυτό η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, για να εισάγει και να περνάει νόμους. Αυτό θα ήταν αδιανόητο για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας στην πιο διασταλτική και στην πιο συσταλτική λειτουργία του.
ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ στην Ελλάδα που κυβερνά η Ν Α. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες, προστέθηκε αιφνιδιαστικά στο πο·λυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών φωτογραφική διάταξη -η οποία δεν υπήρχε στο σώμα διαβούλευσης του νομοσχεδίου-, μέσω της οποίας διατυπώνεται ευθεία απειλή για διώξεις σε βάρος των επικεφαλής της ΑΔΑΕ και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ το ακαταδίωκτο των μελών των πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών, «εκτός αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Που σημαίνει ότι τα μέλη ίων Ανεξάρτητων Αρχών θα διώκονται, αν θεωρηθεί ότι ενήργησαν με δόλο ή αν παραβίασαν το απόρρητο.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ χαρακτήρα. που σημαίνει πως αφορά ό.τι γίνει από τούδε και στο εξής Και που σε απλά ελληνικά μεταφράζεται πως τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών βρίσκονται υπό την απειλή δίωξης, αν κατηγορηθούν για δόλο ή παραβίαση του απορρήτου ή και τα δύο.
ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν βρεθεί η ΑΔΑΕ και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη συμβολή τους στην αποκάλυψη ίου σκανδάλου των υποκλοπών,
δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουν όλοι πως η κυβέρνηση επιχείρησε να νομοθετήσει σε βάρος αυτών των Αρχών και, κυρίως, κατά των επικεφαλής τους. Ράμμου και Μενουδάκου.ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ -και μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκλήθηκε- το μέγαρο Μαξίμου άφησε να διαρρεύσει στον Τύπο πως η επίμαχη διάταξη θα αποσυρθεί. Αν θα αποσυρθεί πλήρως, τροποποιηθεί ή αντικατασταθεί, θα το μάθουμε σήμερα. Σε κάθε περίπτωση η ουσία δεν αλλάζει. Επιχείρησαν να νομοθετήσουν απειλές, για να κλείσουν στόματα. Αυτό δεν είναι ευνομούμενο κράτος. Είναι παρακράτος.
Πηγή: “ΕφΣυν”
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου