Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ “ΠΟΥΛΗΜΑ” ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ “ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ- ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΔΑΛΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ

Του Γ.Γ.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύει ο “Βηματοδότης” σήμερα, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι από το κάζο που έπαθε ο ναζί Κασιδιάρης από τον θεωρούμενο “αχυράνθρωπο” του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση όπου “θριαμβεύει ο εισοδισμός”, που θα έλεγε και κάποιος τροτσκιστής, ενώ ούτε στους πιο άγριους εφιάλτες τους δεν ανέμενε το φυλακισμένο πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, ότι θα πάθει τέτοιο χουνέρι.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.

Είναι γνωστό, ότι πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας από τα δημοσκοπικά εκλογικά ποσοστά που εμφάνιζαν για το μόρφωμά του, ο καταδικασμένος ναζί Κασιδιάρης και θέλοντας να αποφύγει τον σκόπελο του Αρείου Πάγου, για να συμμετάσχει στις εκλογές ανέθεσε την αρχηγία του κόμματός του στον συνταξιούχο ανώτατο δικαστικό Αθανάσιο Κανελλόπουλο.

Εδώ όμως όπως αποδεικνύεται έχει εφαρμογή η λαϊκή παροιμία: “άλλα μελετάνε τα βόδια και άλλα ο ζευγάς“. Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι ο πρώην Αρεοπαγίτης είναι πανέξυπνος και έχει άλλα σχέδια, (τώρα ακροδεξιός και πανέξυπνος … ε, συμβαίνει σε πολύ σπάνιες φορές). Θεώρησε, ο πρώην αντιεισαγγελέας, ότι του παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία,

να αναστήσει το περιθωριακόανυπόληπτο πολιτικό μόρφωμα “ΕΑΝ” που είχε φτιάξει σε ανύποπτο πολιτικά χρόνο και να βρεθεί όχι μόνο στην επικαιρότητα αλλά και σαν αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας και μάλιστα εντελώς άκοπα, με την χορηγία κυβέρνησης και Κασιδιάρη!

Ας δούμε πώς έχει το στόρι.

Ο Αν. Κανελλόπουλος, αφού εξασφάλισε αναγνωσιμότητα και προβολή από τα ΜΜΕ, και αφού καθιερώθηκε στο εκλογικό σώμα, ως ο “αντ’ αυτού” του πρώην πρωτοπαλίκαρου του Μιχαλιαλιάκου, τώρα κάνει ένα μεγαλοπρεπέστατο “πούλημα” στον ευεργέτη του -αν πιστέψουμε το δημοσίευμα του “Βήματος” το οποίο θα παραθέσουμε στην συνέχεια- και παίζει τα δικά του προσωπικά παιχνίδια.

Αρχικά δείχνει ότι δεν έχει καμιά διάθεση, στην περίπτωση που αποκτήσει κοινοβουλευτική ομάδα ο Κανελλόπουλος, να συνεργαστεί με την Ν.Δ., κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν υπάρξει επτακομματική βουλή στις δεύτερες εκλογές, για να αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση η Ν.Δ., απαιτείται να ψηφιστεί από το σχεδόν 42% (ανάλογα με το συγκεντρωτικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός βουλής), πράγμα απίθανο για το σημερινό κυβερνητικό κόμμα. Οπότε και οι πολιτικές εξελίξεις θα αποκτήσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και το να υπερβεί το 3% στις εκλογές, το πολιτικό μόρφωμα του συνταξιούχου εισαγγελέα φαντάζει πολύ πιθανό σενάριο με δεδομένο και την κρίση που παρουσιάζει ο όμορος πολιτικά χώρος του Βελόπουλου, με τις αποχωρήσεις των βουλευτών του, Αναστασίας Αλεξοπούλου και Αντώνη Μυλωνάκη.

Οπότε η Ν.Δ. έχει κάθε λόγο να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που διαθέτει ώστε ο πολιτικός φορέας “ΕΑΝ” να μην λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές.

Και αυτό προσπαθεί να το αποτρέψει με κάθε τρόπο ο συνταξιούχος εισαγγελέας, Αξίζει να δούμε τι δήλωσε στον ραδιοσταθμό Metropolis της Θεσσαλονίκης. Αρχικά επικαλέστηκε ένα δημοσίευμα της “Καθημερινής” το οποίο ανέφερε: “Πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα Κασιδιάρη δεν θα επιχειρήσει να μετάσχει στις επερχόμενες εκλογές και ότι αντ’ αυτού την είσοδο στην βουλή θα διεκδικήσει το “ΕΑΝ” του Αναστασίου Κανελοπούλου. … Στον Αρειο Πάγο επικρατεί προβληματισμός αν εκτιμάτε πως είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί η πρόσφατη κυβερνητική ρύθμιση που επιτρέπει να τεθούν στην κρίση του Αρείου Πάγου στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες που θα αποδεικνύουν την σχέση των δυο κομμάτων ώστε να αποφασιστεί η απαγόρευση“.

Απ’ αυτό το δημοσίευμα ο επικεφαλής του “ΕΑΝ” καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “ο Μητσοτάκης θέλει να διαφθείρει την δικαιοσύνη” και σύμφωνα πάντα με τον “ίδιο τμήμα του Α1 του Αρείου Πάγου αποδέχεται αυτή την ταπείνωση και λειτουργεί σαν να είναι τυφλό ρομπότ του κ. Μητσοτάκη”. Συμπληρώνει δε, ότι το άρθρο της “Καθημερινής” φανερώνει ότι “κρατικές υπηρεσίες μετατράπηκαν σε λαγούμι υποσκάψεως των δημοκρατικών δεσμών και λειτουργούν όχι ως κρατικές υπηρεσίες αλλά ως Μητσοτακικές υπηρεσίες τύπου Βόρειας Κορέας. Δηλαδή, ομολογούν δια του δημοσιεύματος αυτού ότι εξακολουθούν να προβαίνουν σε παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις”. Εκτίμησε ότι “αυτό το νομοθετικό τερατούργημα που έχουν ψηφίσει δεν μπορεί να σταθεί χωρίς Συνταγματική εκτροπή”

Συνεχίζοντας την αγόρευση του ο πρώην δικαστικός, μας λέει ότι “δεν έχουμε δημοκρατία”“είναι αδιανόητα αυτά για μια δημοκρατική χώρα να καταπατούνται στοιχειώδης πολιτικά δημοκρατικά δικαιώματα του λαού” και ότι αυτές οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις έχουν “εξεγείρει την συνείδηση του εθνικόφρονος πληθυσμού“. Θεώρησε δεδομένο ότι το μόρφωμά του, τελικά θα συμμετάσχει στις εκλογές και το πιο ενδιαφέρον της συνέντευξης εμφανίζεται σ’ αυτό το απόσπασμα: “Εμείς είχαμε προσφερθεί να προωθήσουμε τις θέσεις του ΕΑΝ μέσω του μηχανισμού που διέθετε το κόμμα του κ. Κασιδιάρη. Ο κ. Κασιδιάρης αποφάσισε να μην συμμετέχει στις εκλογές ώστε για να μην γίνει εμπόδιο. Εγώ για να είναι ειλικρινείς επέμενα να είναι υποψήφιος. Ο κ. Κασιδιάρης θυσιάστηκε και είπε δεν θέλω να είμαι υποψήφιος εγώ”.

Και εδώ είναι η ουσία του θέματος. Κανένας Κασιδιάρης “δεν θυσιάστηκε”. Ο καταδικασμένος πρώην χρυσαυγίτη έγινε θυσία στον βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων του ανθρώπου που θεωρούσε ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει σαν “βιτρίνα”. Αφού ο Κανελλόπουλος πήρε το χρίσμα από φυλακισμένο ναζί, το οποίο συνοδεύεται και από την εκλογική πελατεία του “ευεργέτη” του, τώρα τον “πετάει στα σκυλιά”. Και φυσικά ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έχει κανένα τρόπο να αντιδράσει. Το να βγει να αποδοκιμάσει των πρώην ανώτατο δικαστικό για τον οποίο μέχρι χτες έλεγε τα καλύτερα λόγια, δεν λέει. Θα γίνει ρεζίλι. Αλλωστε τώρα εμφανίζεται “πολιτικό πτώμα”, αλλά “θυσιασμένος” για το “καλό” του “εθνικόφρονα κόσμου”, με την ομολογουμένως έξυπνη αυτή τοποθέτηση του πρώην αντιεισαγγελέα.

Ετσι, λοιπόν, ο Αν. Κανελλόπουλος φτιάχνει ένα κόμμα στα καλούπια που το θέλει. Ανακοινώνει ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου Νίκος Βασιλειάδη, που έχει δημιουργήσει το κόμμα “Ελεύθερη Πατρίδα”, ότι ο αρχηγός του “Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος” και πρώην υπουργός, Νίκος Νικολόπουλος, θα είναι υποψήφιος βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών και ότι οι εκλογικοί του συνδυασμοί θα αποτελούνται από “συνταξιούχους ανώτατους αξιωματικούς, πρώην βουλευτές και αξιόλογα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας”.

Πάμε να δούμε τώρα το απίστευτο “πούλημα” που εισέπραξε ο Κασιδιάρης, απ’ αυτόν που θεωρούσε “αχυράνθρωπο” του, όπως μας το περιγράφει σήμερα ο “Βηματοδότης” στην στήλη του:

Οι Κινήσεις Κανελλόπουλου…

Τις άγιες ημέρες του Πάσχα βρήκαν οι δεξιότεροι της ΝΔ, ή άλλως εθνικιστές ή ακροδεξιοί, να οργανωθούν. Να οργανωθούν τρόπος του λέγειν, αφού, τουλάχιστον το περιβόητο «ΕΑΝ…» του πρώην αντεισαγ­γελέα, θέλησε να συνασπισθεί με άλλους σχηματισμούς ή να συνεργαστεί με άλλα πρόσωπα ώστε πρώτα να μην υπάρξει πρό­βλημα με το κόμμα του από τον Αρειο Πά­γο και εν συνεχεία να έχει, όπως νομίζει, κάποιες ελπίδες τουλάχιστον στην πρώτη κάλπη.

Πρώτη κίνηση ήταν να απομακρύνει τους υποψηφίους από το κόμμα Κασιδιάρη. Ο πρόεδρος του «ΕΑΝ…» Αναστά­σιος Κανελλόπουλος που εξελέγη, όπως ενθυμείσθε, δόξη και τιμή πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη, όχι μόνον το απο­ποιήθηκε (πριν αλέκτορα φωνήσαι), αλλά έδιωξε κάθε υποψήφιο που είχε σχέση είτε με τη Χρυσή Αυγή ή με το κόμμα Ελληνες.

Δεύτερη κίνηση η αναζήτηση συμμαχιών στον γκρίζο χώρο της πατριωτικής Δεξιάς. Συνομίλησε μαθαίνω με τον Νίκο Νικολόπουλο και του πρότεινε να είναι υποψή­φιος στην Αχαΐα, που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Ο κ. Νικολόπουλος (που στο παρελθόν ανήκε στη ΝΔ και είχε συ­νεργαστεί και με τον Πάνο Κομμένο) του αντιπρότεινε αντί να εκτεθεί στην Αχαΐα, να θέσει υποψηφιότητα στον Νότιο Το­μέα Αττικής, λέγοντάς του ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει το… κόμμα.

Και στην Αχαΐα ποιος θα είναι υποψήφιος; Ο ίδιος ο Κανελλόπουλος και ως «αρχηγός κόμματος» δικαιούται να είναι υποψήφιος και σε άλλες δύο περιφέρειες, ήτοι στην Ανατολική Αττική και στην Α’ Θεσσαλονί­κης.

Τρίτη κίνηση: Επέλεξε ως επικεφαλής του Επικράτειας τον δικηγόρο και επίκου­ρο καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ν. Βασιλειάδη, παλαιότερα πρόεδρο του εθνικιστικού κόμματος Ελεύθερη Πατρίδα.

Τέταρτη κίνηση να «κόψει» από τα ψηφοδέλτια όσους είχαν εκλεγεί σε δήμους και σε περιφέρειες με ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής. Και πέμπτον να «ψαρέ­ψει» εάν είναι δυνατόν υποψηφίους από πρώην στελέχη του Πάνου Κομμένου ή του Γιώργου Καρατζαφέρη με πενιχρά, όμως όπως μαθαίνω, αποτελέσματα.

… και ο αναβρασμός Κασιδιάρη

Με όλες αυτές τις εξελίξεις φυσικό επόμενο ήταν να επικρατεί αναβρασμός στο κόμμα Κασιδιάρη. Δεν φτάνει που δεν θα είναι υποψήφιος και του φεύγουν ένας-ένας οι υποψήφιοί του, έχει να αντιμετωπίσει και το πειθαρχικό των φυλακών. Και ξέρετε γιατί; Για τα περιβόητα «διαγγέλματα» που έκανε και για την οργανωμένη προεκλογι­κή εκστρατεία μέσα από το κελί του στις ψυλακές Δομοκού. Μαθαίνω ότι σε περί­πτωση που βρεθεί… ένοχος τότε οι ποινές θα είναι αυστηρές. Ισως να μην τον πολυνοιάζει ότι θα του κοπούν τα μεροκάματα που απέκτησε εργαζόμενος στο οδοντια­τρείο των φυλακών, αλλά σίγουρα θα τον πονέσει η ποινή της στέρησης αδείας. Μα καλά, θα πείτε, δικαιούται ο Κασιδιάρης άδεια; Από το καλοκαίρι θα μπορούσε, σύμψωνα με τον κανονισμό της φυλακής, να ζητήσει να του εγκρίνουν άδεια, αλλά τώρα μάλλον χλομό το βλέπω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: