Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΈΣΦΑΞΑΝ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΝΙΞΑΝ

Η άγρια δολοφονία της κόρης, της συζύγου και της πεθεράς από τον αστυνομικό στους Αγίους Αναργύρους σόκαρε το πανελλήνιο. 
Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συνέβησαν στη χώρα, όχι όμως το μοναδικό.
Στο παρελθόν παιδοκτόνοι σκότωσαν τα παιδιά τους ή και ολόκληρη την οικογένεια τους, παρακινούμενοι από το μίσος προς τις συζύγους τους, τα ενδοοικογενειακά προβλήματα, η εξάρτηση από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, προβλήματα υγείας  και κληρονομικά ζητήματα.
Βασίλης Λυμπέρης,

Η πρώτη οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα. Το 1972 ο Βασίλης Λυμπέρης έκαψε ζωντανούς στο σπίτι του την εν διαστάσει γυναίκα του, τα δύο ανήλικα παιδιά του και την πεθερά του. Σύμφωνα με την έρευνα, σκοπός της αποτρόπαιας πράξης του ήταν να κληρονομήσει την περιουσία τους. Αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο η γυναίκα του, η οποία δεν πέθανε αμέσως, αποκάλυψε στο νοσοκομείο ότι ο άντρας της ήταν ο δράστης. Καταδικάστηκε τετράκις εις θάνατον και στις 25 Αυγούστου του 1972 εκτελέστηκε, όντας ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα.
Μανώλης Δουρής
Στις 31 Δεκεμβρίου του 1993 ο εξάχρονος γιος του ελαιοχρωματιστή Μανώλη Δουρή βρέθηκε νεκρός λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας στην Ερμιόνη.  Η ιατροδικαστική εξέταση ανέφερε πως ο εξάχρονος κακοποιήθηκε σεξουαλικά και πέθανε από ασφυξία, καθώς του είχαν φράξει το στόμα και τη μύτη.
Ο πατέρας εμφανιζόταν καταρρακωμένος στα κανάλια, όμως σύντομα η αστυνομία τον υποπτεύθηκε.Αφού τον συνέλαβε και τον ανέκρινε, ομολόγησε το έγκλημά του, σοκάροντας την κοινή γνώμη. Μετά από μια δίκη που απασχόλησε τα Μέσα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους για ασέλγεια, κάθειρξης 20 ετών για βιασμό και ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία. Κακοποιήθηκε βάναυσα και βιάστηκε από τους συγκρατούμενούς του με αποτέλεσμα δύο χρόνια αργότερα να αυτοκτονήσει στο κελί του.
Νικόλαος Δημόπουλος
Το 1994 ένας πατέρας σφάγιασε με τσεκούρι τον 16χρονο γιο του την ώρα που κοιμόταν. Σύμφωνα με τις αρχές ο λόγος που ο πατέρας τον δολοφόνησε, ήταν επειδή προηγουμένως του είχε κάνει παρατήρηση επειδή έπινε. Ο παιδοκτόνος καταδικάστηκε σε ισόβια και αρνήθηκε να απολογηθεί για την πράξη του.
Απόστολος Κοσμάς
Δύο χρόνια αργότερα, συνέβη ένα παρόμοιο έγκλημα.
Ο 54χρονος μηχανολόγος και επιχειρηματίας Απόστολος Κοσμάς σκότωσε με τσεκούρι τον πρωτότοκο γιο του στον ύπνο του και στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα του στο εξοχικό της οικογένειας. Αφού του έβαλε φωτιά, τεμάχισε τη σορό με ένα πριόνι.
Λίγο πριν ολοκληρώσει το απεχθές έγκλημα, συνελήφθη από την αστυνομία. Όπως υποστήριξε, τον δολοφόνησε επειδή το παιδί είχε διαγνωστεί με με σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου. Δεν ήθελε να του κάνει εισαγωγή σε ψυχιατρείο ενώ ο γιος του αρνείτο να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή.
Καταδικάστηκε σε 15ετή ποινή κάθειρξης, όμως πέθανε λίγο μετά τη δίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος και ο δεύτερος γιος του τον υπερασπίστηκαν στο δικαστήριο .
Κώστας Μεταξάκης 
Το 1999 ο Κώστας Mεταξάκης, ο οποίος είχε χωρίσει με τη συζυγό του έπνιξε τα τρία του παιδιά στον Αλμυρό ποταμό.
Το ζευγάρι είχε τέσσερα παιδιά και οι συχνοί καυγάδες τους οδήγησαν στον χωρισμό. Τον Ιούνιο του 1999, ο Μεταξάκης απήγαγε τα παιδιά του, προκειμένου να την πείσει να γυρίσει κοντά του. Τον Σεπτέμβριο του ίδιους έτους οδήγησε τη 12χρονη κόρη του και τους τρεις γιου τους 10 και 4 ετών και το δίχρονο αβάπτιστο μωρό στον Αλμυρό ποταμό όπου έπνιξε τα τρία αγόρια, και τα πέταξε στο ποτάμι.
Στη συνέχεια εγκατέλειψε το κορίτσι στον δρόμο.
Ο δράστης έγραφε στη γυναίκα του: «Αγαπάω τα παιδιά μου. Αλλά εσύ μου τα στερείς. Εσύ φταις για όλα. Όταν πεθάνω, να με θάψετε μαζί τους». Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τρις ισόβια.
Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ
Το φρικιαστικό έγκλημα του Μπακαρτζίεφ "πάγωσε" της χώρα όταν αποκαλύφθηκε. Το Πάσχα του 2015 ο πατέρας της Μικρής Άννυς σκότωσε πιθανόν με γροθιές το 4χρονο κοριτσάκι του.
Στη συνέχεια έγδαρε και τεμάχισε τη σορό του και το μαγείρεψε με ρύζι, πετώντας τις αποτρόπαιες μερίδες στους κάδους της γειτονιάς. Λίγο μετά τη δήλωση της εξαφάνισης, η αστυνομία τον συνέλαβε και προφυλακίστηκε. Έκτοτε ζει στην απομόνωση των Φυλακών της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: