Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ Η ΆΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ -ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΕΞ ΤΟΥΣ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας μετά και την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που είχαν καταφύγει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.
«Η Ελλάδα, που χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d'etat της 15ης Ιουλίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την Άγκυρα, «η Ελλάδα, δεν έδειξε την απαιτούμενη και αναμενόμενη συνεργασία κατά των εγκλημάτων της τρομοκρατίας καθώς εμπόδισε την εκδίκαση στην Τουρκία όσων στόχευσαν το δημοκρατικό πολίτευμα και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας».
Αυτή η απόφαση, προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ,
 που θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφισβήτητα θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις και τις περιφερειακές συνεργασίες με την Ελλάδα.
Ήδη, έντονες είναι οι αντιδράσεις και στα ΜΕΕ της γείτονος χώρας, όπως για παράδειγμα η Sabah που αναφέρεται σε «απόφαση-σκάνδαλο».
Γιλντιριμ: Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει καθοριστεί σε ποιον ανήκουν
Την ίδια ώρα προκλητικές δηλώσεις είχαμε και από τον Τούρκο πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, ο οποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία της Ελλάδας σε μια σειρά βραχονησίδων και έκανε λόγο για «γκρίζες ζώνες».
Δείτε τα όσα είπε ο κ. Γιλντιρίμ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: