Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, δημοσιογράφος και μάλιστα στέλεχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», πριν καταλήξει βουλευτής της Ν.Δ, έχει υπάρξει, σύμφωνα με δικιά του δήλωση, θαυμαστής του χρυσαυγίτη, Νίκου Μιχαλολιάκου. Οπότε λογικό είναι να ονειρεύεται το “ένδοξο” παρελθόν της συντηρητικής παράταξης, της μετεμφυλιακής εποχής και στα χρόνια της ΕΡΕ, και να διατυπώνει απόψεις του τύπου «Αν τρέξει και λίγο αιματάκι από τους μπαχαλάκηδες, θα πούμε πω – πω το παιδί…»

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, γνωστός υπερασπιστής των πατροπαράδοτων αξιών του ελληνοχριστιανισμού, διαπίστωσε ότι κινδυνεύουν τα “χρηστά ήθη” με την απόδοση του τραγουδιού «Είμαι κουκουλοφόρος», που έγινε μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, από τον τραγουδοποιό Σπύρο Γραμμένο και κατέθεσε σχετική ερώτηση στην βουλή. Επίσης σχετικά πρόσφατα, πέρα από τον τραμπούκικο τρόπο με τον οποίο εκτελεί τον ρόλο του σαν πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών -έχουν προαποφασίσει να θάψουν το έγκλημα με τους 57 νεκρούς– έκανε και μαύρο χιούμορ λέγοντας ότι η Επιτροπή «είναι γουρλίδικη», αφού «δύο πολύ καλοί και άξιοι συνάδελφοί μας, ο κύριος Ανδρέας Νικολακόπουλος και η κυρία Ιωάννα Λιτρύβη υπουργοποιήθηκαν».

Το αλήτικο, προσβλητικό, λοιπόν, λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε κατά της δημοσιογράφου Ελένης Καλογεροπούλου, σε εκπομπή του Action24, δεν μας έκανε καμιά εντύπωση γνωρίζοντας το ποιόν του ατόμου. «Δημοσιογράφος δεν είσαι, γιουσουφάκι είσαι …. Είσαι με την κατάληψη και τον αναχρονισμό. Είσαι πολιτικό στέλεχος. Επιτίθεσαι συνεχώς σε όλους τους βουλευτές της ΝΔ που έρχονται στην εκπομπή»,

 ήταν κάποιες από τις εκφράσεις Μαρκόπουλου. Προφανώς ο ίδιος υποδείγματα δημοσιολόγων θα θεωρεί τον Αυτιά και τον Πρετεντέρη.

Δεν έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε με τέτοιο άθλιο τρόπο στην δημοσιογράφο, ο βουλευτής της Ν.Δ. Είναι η αλαζονεία που χαρακτηρίζει πολλά εξουσιαστικά παχύδερμα. Πάντως θα θέλαμε να παρακολουθούσαμε από το δημοσιογραφικό σινάφι της αντιδράσεις που θα υπήρχαν αν π.χ ο Πολάκης χαρακτήριζε μια γυναίκα, δεξιά δημοσιογράφο «γιουσουφάκι»..

vathikokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: