Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΚΑΛΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ; Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΕΝΤΡΩΑ ΣΤΡΟΦΗ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ!

Aνοιχτό αφήνει ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα σε συνέντευξή του στη Real News, σε περίπτωση που η ΝΔ συνεχίσει τη στροδή της προς το κέντρο "που θα σημαίνει το δικό μου αποκλεισμό από μία τέτοια ΝΔ". Τί είπε για τη Χρυσή Αυγή και το Φαήλο Κρανιδιώτη. [7imeres]
Το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα αφήνει ανοιχτό ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος και θέτει ως ορόσημο τις ευρωεκλογές.

"Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της ΝΔ προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημαίνει τον δικό μου αποκλεισμό από μία τέτοια ΝΔ, τότε θα τα σκεφτώ όλα" αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη Real News όταν ερωτάται αν υπάρχει πιθανότητα,
λόγω της απήχησης που έχει στους ένστολους και στην εκκλησία να ηγηθεί ενός νέο κόμματος.

Σχετικά με το βίντεο της συνομιλίας με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο Π.Μπαλτάκος αναφέρει ότι δεν ήταν ο μόνος που είχε συναντήσεις με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είχα μόνο εγώ επαφή με τη Χρυσή Αυγή. Ήταν και άλλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του».

Ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει στην εφημερίδα ότι μετά το βίντεο Κασιδιάρη και την παραίτησή του, τον προσέγγισε κόμμα της Δεξιάς και του πρότεινε να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής με το συνδυασμό του, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

"Είμαι ΝΔ" αναφέρει και αποκαλύπτει ότι πολλοί του τηλεφώνησαν. "Και υπουργοί και βουλευτές. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης το είπε και δημόσια". Όπως είπε του τηλεφώνησαν και ένστολοι λέγοντας του "είμαστε μαζί σου, μπες μπροστά" παρακινώντας τον να κάνει κόμμα.

"Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά" υποστηρίζει και αναφέρει πως η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ φτάνουν το 46%. "Αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια, Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά".

Στην ερώτηση αν επιμένει στη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή ακόμα και τώρα που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση απαντά: "Οχι με αυτούς. Θέλω τους 500.000 ψηφοφόρους της ΧΑ που δεν είναι ναζί".

"Έπαιξα ένα επικίνδυνο αλλά αναγκαίο για την παράταξη και τη χώρα ρόλο και πλήρωσα το κόστος" αναφέρει προσθέτοντας οτι έμαθε πολλά μυστικά τους. Ένα από αυτά είναι οτι "οι χρυσαυγίτες είναι παγανιστές και ειδωλολάτρες. Μιλώντας μαζί τους έμαθα ότι άρχισαν να επισκέπτονται και να διανυκτερεύουν με τις ημέρες σε μοναστήρια και του Αγίου Όρους. Όχι βέβαια γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν την ορθοδοξία αλλά για να ακυρώσουν τη δική μας στρατηγική ταύτισης με την Εκκλησία. Όταν το είπα στο Μαξίμου έμειναν άναυδοι".

Με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, αν και είναι «πολύ στενοί φίλοι» δεν μίλησαν στο τηλέφωνο. «Δεν χρειαζόταν. Καταλαβαίνουμε απόλυτα ο ένας τον άλλο» είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συζήτηση ήρθε και ένα σενάριο «σχεδίου δολοφονίας των υπουργών Δένδια και Αθανασίου τον περασμένο Νοέμβριο», σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ εντόπισε ένα ύποπτο τηλεφώνημα στις φυλακές Μαλανδρίνου και άρχισαν έρευνες διασύνδεσης του οργανωμένου εγκλήματος με τη ΧΑ. «Δεν επιβεβαιώνω, δεν μιλάω» απάντησε ο Π.Μπαλτάκος.

ΣΧΟΛΙΟ: Μια συνέντευξη γεμάτη φούμαρα, φύκια και μεταξωτές κορδέλες, μόνο και μόνο για να προστατευθεί ο Σαμαράς, ο οποίος άκουσον άκουσον κάνει κεντρώα στροφή πλέον, απελευθερωμένος από τον ντούρο δεξιό και αρχιερέα της επανένωσης της δεξιάς Τάκη Μπαλτάκο. Για ποιο να γελάσεις πρώτα, ότι ο Σαμαράς κάνει κεντρώα στροφή, ή ότι ο Μπαλτάκος την είδε σύγχρονος Μαρκεζίνης που ήθελε να επανενώσει τη Δεξιά, όπως έκανε εκείνος για τα μάτια του Παπάγου στις αρχές της δεκαετίας του '50;

Αν και ο Μπαλτάκος απομακρύνθηκε από τη θέση για τις ειδικές αποστολές που τον είχε ορίσει ο Σαμαράς, με τέτοιου είδους συνεντέυξεις επιτελεί μια ακόμα ειδική αποστολή, η οποία περιλαμβάνει δύο σκέλη: Α) Θέλει να φορτωθεί πάνω του όλη την δεξιά ατζέντα, και πως το καταφέρνει αυτό; Με την τάχα μου πρόθεση του να ιδρύσει νέο κόμμα στα ακροδεξιά της ΝΔ. Ο ανυποψίαστος θα υποθέσει ότι "να για να θέλει να κάνει κόμμα, όντως προωθούσε προσωπική πολιτική ατζέντα στην πλάτη του Πρωθυπουργού μας". Γελάει ο κόσμος. Β) Αναφέρει επίτηδες ότι ΑΝΕΛ-Χ.Α. ήταν κομμάτια του δικού του και καλά σχεδίου, ώστε να λερώσει αυτά τα δύο κόμματα με την υποψία ότι είχαν διαύλους με το Μαξίμου και το σύστημα Σαμαρά, κάτι που μπορεί να αιτιολογηθεί και στις μυστήριες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ και της Χ.Α.

Αναμφίβολα η ΝΔ είχε στρατηγική να κάνει άνοιγμα στον χώρο της "εθνικοφρόνου δεξιάς" και τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι προσχωρήσεις Βορίδη-Γεωργιάδη-Ανατολάκη-Βελόπουλου-Τζαβέλλα και εσχάτως και Ροντούλη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την μεταγραφή Μαρκόπουλου από ΑΝΕΛ. Αυτές τις μεταγραφές έκανε ο κεντρώος Σαμαράς, που δήθεν πιεζόταν από τον Μπαλτάκο, που είχε και καλα προσωπική στρατηγική. Δεν ξέρουμε αν ο Μπαλτάκος έχει το ψώνιο να υποδυθεί τον σύγχρονο Μαρκεζίνη, αλλά σίγουρα μ' αυτές τις δηλώσεις έχουμε κάθε λόγο να βρισκόμαστε σε συναγερμό.


Ο Σαμαράς μια χαρά είχε ενορχηστρώσει το σχέδιο μαζί με τον Μπαλτάκο να κάνει anchluss των ΑΝΕΛ και του "υγιούς κομματιού" της μη προφυλακισμένης Χ.Α., αλλά το βίντεο με τον κολλητό Κασιδιάρη τους τα χάλασε και τώρα πρέπει οι επικοινωνιολόγοι του Σαμαρά να τον ντύσουν με κεντροδεξιά προβιά. Ναι, αλλά δεν απευθύνονται πλέον σε πρόβατα, όσους Φαήλους κι αν απομακρύνει από την βιτρίνα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: