Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ -ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΞΙΩΤΕΣ!!!!

"Πλώρη" για ενίσχυση των εξαγωγών έχει βάλει η ΕΑΣ Νάξου  

"Πρόσω ολοταχώς" στον τομέα των εξαγωγών κινείται η ΕΑΣ Νάξου, 
με "όπλο" τη Γραβιέρα Νάξου, η ετήσια παραγωγή της οποίας φθάνει τους 900 τόνους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δημήτρη Καπούνη ο Συνεταιρισμός δεν έχει εκμεταλλευτεί έως σήμερα την διεθνή αναγνώριση που έχουν τα προϊόντα της και κυρίως η Γραβιέρα. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκάλυψε στο "R", αποφασίστηκε να ανατεθεί σε γνωστό στέλεχος της αγοράς, η συνολική αποκλειστική διαχείριση των προϊόντων του Συνεταιρισμού στο εξωτερικό.
Προτεραιότητα, σύμφωνα με το πλάνο που έχει οριστεί, είναι να δοθεί βαρύτητα στην Γερμανία, στην Αγγλία, στη Ρωσία και στην Αμερική.Οι συγκεκριμένες αγορές, σημειώνει ο Δημήτρης Καπούνης εκτός του ότι αγαπούν τις ελληνικές γεύσεις έχουν και την αγοραστική δυνατότητα να υποστηρίξουν premium προϊόντα
. Σήμερα μόνο οι εξαγωγές σε Γραβιέρα Νάξου φθάνουν τους
60 τόνους, ενώ η πιο δυνατή παρουσία του προϊόντος είναι στη Γαλλία σε μία ελληνική αλυσίδα καταστημάτων που ανήκει στους αδερφούς Μαυρομάτη.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ιδρύθηκε το 1926 από μια μικρή ομάδα παραγωγών του νησιού,
με σκοπό την υποστήριξη των αγροτικών τους δραστηριοτήτων και την τυροκόμιση μικρών ποσοτήτων γάλακτος. Από τότε βέβαια, η επιχείρηση εξελίχθηκε ραγδαία, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της, αυξάνοντας την παραγωγή και την γκάμα των προϊόντων της, εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις της, διατηρώντας όμως πάντα την προσήλωσή της στην ποιότητα και τις παραδοσιακές αξίες, λειτουργώντας απρόσκοπτα με σκοπό την εξυπηρέτηση των συνεταιρισμών-μελών της.

Η Ε.Α.Σ. Νάξου αποτελείται από 26 μέλη-Συνεταιρισμούς, περιλαμβάνοντας συνολικά 3.274 φυσικά μέλη. Το απασχολούμενο προσωπικό ανέρχεται σε 81 άτομα, ενώ άλλοι 35 απασχολούνται κατά περιόδους ως έκτακτο-εποχιακό προσωπικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: