Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΕ ΑΡΓΟΣ, ΝΕΜΕΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ

Πρωτοφανείς για τους κατοίκους η χαλαζόπτωση στον κάμπο του Αργους που κατέστρεψε καλλιέργειες βερυκοκιάς, ελιάς, αμπελοειδή και κηπευτικά. Σπεύδουν κλιμάκια γεωπόνων για τις αποζημιώσεις
Χαλάζι σε μέγεθος αμύγδαλου, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες του κάμπου του Αργους. Ηταν τέτοια η έντασή της  που μέσα σε περίπου μισή ώρα,προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες βερικοκιάς, ελιές, κηπευτικά, αμπελοειδή, ακόμα και εσπεριδοειδή
Η ισχυρή χαλαζόπτωση, έπληξε Αργος και Νεμέα, νωρίς το πρωί, ενώ επί ποδός βρίσκονται οι αρχές μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που προβλέπει για τη Δευτέρα έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες στην περιοχή της Πελοπονήσσου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ ήταν τέτοια η ένταση της χαλαζόπτωσης που μέσα σε περίπου μισή ώρα,
προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες βερικοκιάς, ελιές, κηπευτικά, αμπελοειδή, ακόμα και εσπεριδοειδή στην περιφέρεια των χωριών του αργείτικου κάμπου, Κόκλα, Κεφαλάρι, Ελληνικό, Ίναχος και Σκαφιδάκι, καθώς και στην περιοχή της Νεμέας, την Αρχαία Νεμέα και τις Αρχαίες Κλεωνές.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον διευθυντή των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη.
 
Αύριο το πρωί κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές και θα προχωρήσουν σε εκτίμηση της ζημιάς, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για αποζημίωση των παραγωγών.
Το korinthostv.gr μεταδίδει βίντεο με τις εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι και οι καλλιεργητές σε Αρχαία Νεμέα και Δερβενάκια, οι οποίοι μιλούν για καταστροφή σε αμπέλια και ελιές.
Το μεσημέρι μπόρα με χαλάζι, ξέσπασε και στο Ηράκλειο της Κρήτης, που συνεχίστηκε με βροχή από την οποία πλημμύρισαν οι δρόμοι της πόλης.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Βασίλης Ψωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: