Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΠΟΥ ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ, ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ..

21 Απριλίου χθες, επέτειος μαύρη από την επιβολή της Χούντας των Συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967. 
Βλέπετε την προεκλογική αφίσα του υπόδικου υποψήφιου Δημάρχου της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη, μια αφίσα που σε "ερεθίζει"¨να γράψεις πολλά για την σημειολογία της.
Τι βλέπουμε σ' αυτή την αφίσα; Έναν Κασιδιάρη αγέρωχο, με χειροπέδες, με τη συνοδεία αστυνομικών ειδικών δυνάμεων να χαμογελά αυτάρεσκα στην κάμερα, όπως και ο Παναγιώταρος, ο έτερος υπόδικος και υποψήφιος της Χ.Α. για την Περιφέρεια Αττικής. 

Αντιπαρερχόμενοι το ποιος εκπροσωπεί το σκοτάδι και ποιος το φως σ' αυτό τον ρημάδη τον τόπο και με αφορμή την συμπλήρωση 47 χρόνων από το πραξικόπημα της Χούντας (στρατιωτικό καθεστώς σύμφωνα με τους χρυσαυγίτες) κάποιες πρόχειρες σκέψεις:

α) Οι χρυσαυγίτες με την βούλα είναι οι πλέον υποκριτές και φαρισαίοι του πολιτικού φάσματος. Τελικά ίσως και να εμφανίστηκαν στην πολιτική σκηνή μόνο και μόνο για να κάνουν το κομμάτι τους, να γίνουν γνωστοί, να πουλήσουν μούρη και ηρωϊλίκι σε παλαιούς φίλους και εχθρούς που τους έβλεπαν μια ζωή στο περιθώριο. Είναι μείζον θέμα ένας άνθρωπος να διαφημίζει τα δεσμά του, να παίζει με την στέρηση της ελευθερίας του, μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

β) Οι χρυσαυγίτες, μετά τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Μπαλτάκου, υιοθετούν την ρητορική περί "Χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου", θέλοντας κατ' αυτό το τρόπο να ξεπλύνουν την πραγματική Χούντα,
που επιβλήθηκε στην χώρα μας το 1967. Σε συνδυασμό με την προσπάθεια να πλασάρουν τον εαυτό τους ως "ιερομάρτυρες" της δημοκρατίας, που με το χαμόγελο στα χείλη απαντούν στους διώκτες του, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι άνθρωποι προκειμένου να διασωθούν πολιτικά και ποινικά είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν τα πάντα, να χρησιμοποιήσουν τα πάντα. Μέχρι και δημοκράτες θα στο παίξουν, όταν κατ' επανάληψη έχουν δηλώσει νοσταλγοί της Χούντας και της 4ης Αυγούστου.

γ) Είναι κατ' εμέ λάθος που η υπόθεση Μπαλτάκου "κουκουλώθηκε" από την κυβέρνηση και συνεχίζει να παίζεται από την Χ.Α., ειδικά όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές. Ευρωεκλογές είπα ε; Αλήθεια έχει ακούσει κανείς αν το νεοναζιστικό μόρφωμα θα κατεβάσει ευρωψηφοδέλτιο ή να το πω καλύτερα θα προλάβει να καταθέσει ευρωψηφοδέλτιο, μιας και εκκρεμούν ακόμα άρσεις ασυλίας και συλλήψεις.


Τι αποδεικνύει η παραπάνω αφίσα; Ότι ο λύκος φόρεσε προβιά προβάτου και σου χαμογελά, θέλοντας μ' αυτό το τρόπο να καπηλευτεί το αίσθημα αγανάκτησης και θυμού του κόσμου. Από τις δολοφονίες και τον τσαμπουκά, ξαφνικά περνά στα κίβδηλα χαμόγελα, προκειμένου να καλυφθεί ο ίδιος. Επισημαίνουμε στο πολιτικό σύστημα να μην επαναπαύεται, όχι μόνο γιατί τα εκλογικά ποσοστά της Χ.Α. δεν πέφτουν, αλλά και επειδή οι τύποι αυτοί είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στην "Ελληνική Αυγή"..

Δεν υπάρχουν σχόλια: