Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 2.1.4 ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007 – 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Αιτήσεις πληρωμής Γεωπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του Π.Α.Α. 2007 – 2013
Με έγγραφο Πρόεδρο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) προς την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας αναφέρει τα παρακάτω:
«Σύμφωνα με τις διατάξεις της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας που διέπει τα Μέτρα Στήριξης της Αγροτικής Ανάπτυξης, οι κανόνες διαχείρισης και ελέγχου στα Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα με βάση την έκταση και τα ζώα στο πλαίσιο του Άξονα II πρέπει να ακολουθούν τις αρχές που καθορίζονται στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου ενώ η διαδικασία υποβολής της αίτησης χορήγησης της ενίσχυσης (αίτηση πληρωμής) πραγματοποιείται μέσω της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.
Βάσει των εθνικών διατάξεων,
που καθορίζουν το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την εφαρμογή και διαχείριση του Μέτρου 2.1.4, μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων ενίσχυσης και την τελική δημοσιοποίηση των καταστάσεων των καταρχήν δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση επί των αποτελεσμάτων. Εν συνεχεία μετά την έκδοση των τελικών κατατάξεων και των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων έγκρισης δικαιούχων και την υπογραφή των συμβάσεων, οι δικαιούχοι υποβάλλουν στις αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Δηλώσεις Εφαρμογής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Στα απαραίτητα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με τη Δήλωση Εφαρμογής είναι και οι αιτήσεις πληρωμής. Ο δικαιούχος είναι υποχρεωμένος να έχει αντίγραφο της Αίτησης Πληρωμής για το Μέτρο 214 που προσαρτάται στην Αίτηση Ενιαίας ενίσχυσης κάθε έτους όχι μόνο για την υποβολή της Δήλωσης Εφαρμογής αλλά και για τη τήρηση του Αγροπεριβαλλοντικού Φακέλου. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι on line χρήστης στην εφαρμογή «Γεωπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης των Αιτήσεων Πληρωμής μέσω της μηχανογραφικής εφαρμογής. Αν ο δικαιούχος δεν είναι on line χρήστης, η δυνατότητα εκτύπωσης της Αίτησης Πληρωμής δίδεται στις ΔΑΟΚ όπου ο δικαιούχος υποβάλλει τη Δήλωση Εφαρμογής.»


                                                                                          Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



                                                                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: