Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΛΠΗ Η ΝΔ ΑΝΑ-ΣΤΕΝΑΖΕΙ

Δεν «περπατά» η γραμμή για χαλαρή ψήφο και ακομμάτιστες υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Χωρίς δημάρχους και περιφερειάρχες κινδυνεύει να μείνει η ΝΔ
Συναγερμό έχει σημάνει στη Συγγρού το ενδεχόμενο η ΝΔ στις 26 Μαΐου να μην έχει εκλέξει ούτε έναν δήμαρχο στις μεγάλες πόλεις της χώρας και στις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες, αυτή της Αττικής και της κεντρικής Μακεδονίας.
Για πρώτη φορά η ΝΔ, που είναι και κυβερνών κόμμα, κινδυνεύει να δει τους υποψηφίους της να μην περνούν καν στον δεύτερο γύρο
Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά η ΝΔ που είναι και κυβερνών κόμμα κινδυνεύει να δει τους υποψηφίους της να μην περνούν καν στον δεύτερο γύρο, ενώ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο δήμο της Αθήνας, ο Σταύρος Καλαφάτης στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στο δήμο Περαιά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην περιφέρεια Αττικής και ο Γιάννης Ιωαννίδης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εξαιρετικά πιθανό να «δουν την πλάτη» των Γιώργο Καμίνη, Γιάννη Μπουτάρη, Πέτρου Μώραλη, Γιάννη Σγουρού ή Ρένας Δούρου και Απόστολου Τσιτζικώστα .
Το γεγονός ότι,
σε πολλές περιπτώσεις η «κακή» επίδοση των κομματικών υποψηφίων θα είναι αποτέλεσμα γαλάζιων ανταρτών, ουδόλως αλλάζει την κατάσταση διότι, όπως λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της κυβέρνησης, «οι εντυπώσεις μένουν», πέρα από το ότι τα πάσης φύσεως αντάρτικα «μαρτυρούν και έλλειψη εσωκομματικής πειθαρχίας και συνοχής».
Αν μάλιστα το γεγονός αυτό συνδυαστεί με ενδεχόμενη ήττα στην ευρωκάλπη με ποσοστό άνω του 3% και μια «κακή» εκλογική πορεία της Ελιάς που θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου στην Χαριλάου Τρικούπη, τότε η κατάσταση για την Κυβέρνηση δύσκολα, λένε κάποιοι, θα είναι διαχειρίσιμη.
Ο Πρωθυπουργός έχει στο συρτάρι του εναλλακτικά σενάρια για κάθε περίπτωση με δύο σταθερές: τον ανασχηματισμό και την στροφή στην οικονομία. Ωστόσο ήδη οι πρώτες φωνές για τη γραμμή της «χαλαρής» ψήφου και της απολιτικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών που αποφασίσθηκαν πέρυσι, ακούγονται από αρκετούς βουλευτές.
Πληθαίνουν τα γάλαζια αντάρτικα
Σε αυτό ήρθαν να προστεθούν και τα πολλά γαλάζια αντάρτικα ακόμη και από στελέχη της Κυβέρνησης. Η έκταση του φαινομένου είναι τέτοια που κάλλιστα θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για διαρροή στελεχών προς άλλα κόμματα και υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στην περιφέρεια Αττικής ένα - ένα τα γαλάζια αυτοδιοικητικά στελέχη γυρνάν την πλάτη στην κομματική υποψηφιότητα
Στην περιφέρεια Αττικής ένα - ένα τα γαλάζια αυτοδιοικητικά στελέχη γυρνάν την πλάτη στην κομματική υποψηφιότητα και σπεύδουν στο πλευρό του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.
Τελευταία περίπτωση αυτή του πρώην δημάρχου Πεύκης Παύλου Καμάρα η οποία ήρθε να προστεθεί σε αυτή του Νίκου Χαρδαλιά του Δήμου Βύρωνα.
Προβλήματα υπάρχουν και στην Πελοπόννησο όπου ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Τσιγκούνης εντάχθηκε στον συνδυασμό του Γιάννη Μανώλη, ενώ στο Βόλο γαλάζια στελέχη προσχωρούν στον συνδυασμό Αχιλλέα Μπέου.
Τέλος στον Πειραιά, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Μώραλη και την παρουσία στην επίσημη πρώτη του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου, η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην.

Οι πληροφορίες θέλουν πολλά γαλάζια στελέχη στο «μεγάλο λιμάνι» να περνούν στο πλευρό του κ. Μώραλη. Άλλωστε δύσκολα ένα τοπικός πολιτευτής θα πάει κόντρα σε μια υποψηφιότητα με χαρακτηριστικά όπως αυτή του κ. Μώραλη. «Θα ήταν σαν να υποθήκευε το πολιτικό του μέλλον», παραδέχεται γαλάζιο στέλεχος με μακρά εμπειρία στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: