Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΩΧΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΟΓΩ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Φυγή προς τα εμπρός για το ΠΑΣΟΚ ενόψει ευρωεκλογών - Ανακωχή με Γιώργο Παπανδρέου - Συμμετοχή όλων των «φυλών» του κόμματος στον προεκλογικό αγώνα για την Ελιά

«Φυγή προς τα εμπρός» είναι το σύνθημα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καθώς τόσο ο Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και τα στελέχη των «φυλών» του Κινήματος προσπαθούν να κλείσουν τα εσωκομματικά μέτωπα ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να εκλέξει τουλάχιστον δύο ευρωβουλευτές
Στόχος του κόμματος είναι να εκλέξει τουλάχιστον δύο ευρωβουλευτές και η μικρή δημοσκοπική άνοδος που καταγράφεται μετά την υπόθεση Μπαλτάκου για την Ελιά δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας στην Χαριλάου Τρικούπη όπου πάντως γνωρίζουν ότι η 26η Μαΐου θα αποτελέσει αφετηρία εσωκομματικών εξελίξεων.
Ποντάρουν όμως,
στην πρόθεση όλων των «ομάδων» του ΠΑΣΟΚ να συμβάλλουν ούτως ώστε να καταγράψει το Κίνημα τις μέγιστες δυνάμεις του με βάση την πολιτική συγκυρία μεταθέτοντας την αντιπαράθεση για την πολιτική ταυτότητα του κόμματος την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.
Η έξοδος στις αγορές αποτελεί δικαίωση των πολιτικών του κόμματος
Η έξοδος της χώρας στις αγορές αλλά και τα πρώτα δείγματα συμφωνίας με την Ε.Ε. για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση της αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων αποτελεί δικαίωση των πολιτικών του κόμματος από το 2010, αλλά και των θυσιών του ελληνικού λαού, όπως αναφέρουν στην Χαριλάου Τρικούπη, φέρνοντας πιο κοντά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρώην Πρωθυπουργό μετά την κρίση που δημιουργήθηκε από την καταψήφιση του άρθρου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Γιώργο Παπανδρέου.
ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και στελέχη που βρίσκονται στην σφαίρα επιρροής του, προσπαθούν να κάνουν ευδιάκριτες τις διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ
Σε διαφορετικούς τόνους τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και στελέχη που βρίσκονται στην σφαίρα επιρροής του (Μ. Καρχιμάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Θάνος Μωραΐτης κ.α) όσο και στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (Π. Κουκουλόπουλος, Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Ρήγας) προσπαθούν να κάνουν ευδιάκριτες τις διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ είτε αναφερόμενοι στην αδιέξοδη πολιτική των «Ζαππείων» είτε στην αντιμνημονιακή γραμμή Σαμαρά μέχρι τις εκλογές του 2012 ενώ παράλληλα εντείνουν την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ επενδύοντας στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ευρώ και την κατάρτιση ευρωψηφοδελτίου.
Για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν μέλη απ΄ όλες τις τάσεις του κόμματος στην εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ καθώς και το σύνολο των ιστορικών στελεχών όπου στην σημερινή συνεδρίαση της γραμματείας αναμένεται να αναλάβουν ρόλους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην γραμματεία της εκλογικής επιτροπής συμμετέχουν οι: Αντωνίου Τόνια, Γεννηματά Φώφη, Γιαννακοπούλου Νάντια, Καρβούνης Άρης, Καρύδης Δημήτρης, Καρχιμάκης Μιχάλης, Κατσικαρέλης Λευτέρης, Κουκουλόπουλος Πάρις, Κουτσούκος Γιάννης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Μωραΐτης Θάνος, Πρωτόπαπας Χρήστος, Ρήγας Τάκης, Σαλαγιάννης Νίκος, Σαχινίδης Φίλιππος, Σκανδαλίδης Κώστας, Χατζημιχάλης Φώτης, Χρυσοχοΐδης Μιχάλης.
Επίθεση στο Ποτάμι
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να επαναπατριστούν και οι ψηφοφόροι του κόμματος που κατευθύνονται στο Ποτάμι. Για τον λόγο αυτό εντείνεται η σύγκρουση με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, όπως καταγράφεται και με την απάντηση του Δημήτρη Κρεμαστινού στον επικεφαλής του Ποταμιού. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός χαρακτήρισε αήθη και συκοφαντική της επίθεση του Σταύρου Θεοδωράκη στο πρόσωπό του.
«Είναι λυπηρό που ένας νέος άνθρωπος που φιλοδοξεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παλαιοκομματισμού χρησιμοποιεί μεθόδους του παρελθόντος που στηρίζονται στο ψέμα και τη συκοφαντία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, αλλά και ενδεικτικά της στάσης που θα τηρήσει η Χ. Τρικούπη, ειδικά μετά την αιχμηρή δήλωση Θεοδωράκη ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει φεσώσει τον ελληνικό λαό».

Φωτογραφία: Fosphotos / Αγγελος Χριστοφιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: