Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΣΟΑΡΕΣ: ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τετ α τετ με τον σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό και μετέπειτα πρόεδρο της Πορτογαλίας, Μάριο Σοάρες, είχε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Σοάρες εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η ευρεία συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου. «Μπορείτε να υπολογίζετε σʼ εμένα», διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι: «Θα ασκήσω κάθε δυνατή πίεση για το σκοπό αυτό».
Ακόμη, ο Μάριο Σοάρες υπενθύμισε πως αγαπά την Ελλάδα και υπήρξε φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά, όπως είπε ο ίδιος, το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου.
Ο Πορτογάλος πολιτικός διηγήθηκε πως σε συναντήσεις του με τον Σαντιάγο Καρίγιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Ευρώπη, όταν όλοι τους ήταν εξόριστοι στη διάρκεια των δικτατορικών καθεστώτων στις τρεις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία, ανέλυαν ποια χώρα ήταν η πιθανότερη για να καταρρεύσει πρώτη η δικτατορία. Και πράγματι,
συμπέραναν ότι η Πορτογαλία ήταν η πρώτη υποψήφια χώρα.

Συμφώνησε τέλος με τον Αλέξη Τσίπρα ότι, τηρουμένων των αναλογιών, η Ελλάδα είναι η χώρα απ΄ όπου σήμερα θα ξεκινήσει η κατάρρευση της λιτότητας στην Ευρώπη και ελπίζει στη συνέχεια να γίνει το ίδιο σε Πορτογαλία και Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: