Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΤΟ ΟΨΙΜΟ ΦΛΕΡΤ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΩ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Με τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο προέδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «whatever it takes» δηλαδή «ό,τι χρειαστεί», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε ερώτημα για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αντιμετωπίσει, ως κυβέρνηση, προβλήματα και δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. [paraskhnio]
Μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε πολιτική εκδήλωση ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί με δημοκρατικό τρόπο στο λαό, καθιστώντας σαφές ότι μιλά για ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Ο κ. Δραγασάκης βέβαια δεν ξεκαθάρισε αν το πιθανό δημοψήφισμα θα αφορά στη συμφωνία με την Τρόικα ή στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Πρόσφατα και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα,
Νίκος Παππάς είχε αναφέρει πως τυχόν προσφυγή σε δημοψήφισμα θα αφορά τους όρους της νέας συμφωνίας που θα επιδιώξει έναντι των δανειστών ο ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι στην παραμονή στο ευρώ.

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε ωστόσο ότι η «κυβέρνηση σωτήριας», όπως τη χαρακτήρισε, του ΣΥΡΙΖΑ, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα στην προσπάθεια να βάλει τέλος στους κινδύνους των μνημονίων και τη λιτότητα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «whatever it takes» αναφερόμενος στην βούληση της ΕΚΤ να προστατεύσει το ευρώ, όταν ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Ευρωτράπεζας για αγορές κρατικών ομολόγων (OMT) το καλοκαίρι του 2012.

Epikairo: Το καλύτερο σχόλιο στο όψιμο φλέρτ του ΣΥΡΙΖΑ με την ιδέα του δημοψηφίσματος το έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της παρουσίασης του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά χθες στον Ιανό. Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε χαρ/κα: "Αν αυτοί που θα έσκιζαν το μνημόνιο και τώρα μιλούν για δημοψήφισμα και οι άλλοι, που πρότειναν Ζάππεια, επαναδιαπραγματεύσεις και 18 δις ευρώ ισοδύναμα μέτρα, είχαν το 2010 την στάση που σήμερα έχουν υιοθετήσει, οι Έλληνες θα είχαν γλυτώσει πολύ πόνο, κόπο και κόστος".  Επομένως το ερώτημα παραμένει για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: "Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά δημοψήφισμα το 2014, γιατί το 2011 δεν στήριξε το δημοψήφισμα του Παπανδρέου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: