Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΆΡΧΙΣΕ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κραματόρσκ - 4 νεκροί και 2 τραυματίες μέχρι στιγμής - Σκληρές μάχες - Επίθεση δέχεται το Σλαβιάνσκ
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και ενόπλων φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας, μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την ώρα που ο ουκρανικός στρατός ανακαταλάμβανε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Κραματόρσκ.
Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τον αριθμό των νεκρών.
Ένας εκπρόσωπος των αυτονομιστών δήλωσε ότι ένα μέλος τους τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών.
Σε εξέλιξη η «ειδική επιχείρηση» των Ουκρανών έναντι των φιλορώσων αυτονομιστών
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν σήμερα μια «ειδική επιχείρηση» εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών που έχουν καταλάβει πολλά κυβερνητικά κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι αρχές – οι οποίες ήδη ανακατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Κραματόρσκ.
Πυροβολισμοί ακούγονταν από το αεροδρόμιο που βρίσκεται στα της πόλης Κραματόρσκ, αφού ένα μαχητικό αεροσκάφος πέταξε χαμηλά πάνω από την περιοχή
Η ανταποκρίτρια του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στην πόλη αυτή ανέφερε ότι είδε πρώτα ένα μαχητικό αεροσκάφος να πετάει πάνω από την πόλη και έπειτα τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν πάνω από το αεροδρόμιο.
Δύο από αυτά,
προσγειώθηκαν και στην συνέχεια όταν άρχισαν να αποβιβάζονται στρατιώτες στο έδαφος και να διασχίζουν το αεροδρόμιο, ντόπιοι που ελέγχουν ένα οδόφραγμα φώναζαν «Ντροπή! Γυρίστε στα σπίτια σας!».
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση για να εκδιωχθούν οι φιλορώσοι αυτονομιστές από τα κυβερνητικά κτίρια και τις εγκαταστάσεις που έχουν καταλάβει σε περίπου 10 πόλεις στα ανατολικά.
Λίγο αργότερα το γραφείο του Τουρτσίνοφ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ξαναπήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου της πόλης Κραματόρσκ, ενώ η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας ανακοίνωσε ότι μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση διεξάγεται εναντίον των αυτονομιστών και στην κοντινή πόλη Σλαβιάνσκ.
Ο ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι η επιχείρηση την οποία είχε αναγγείλει από την Κυριακή έχει πλέον ξεκινήσει.
«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση ξεκίνησε στη διάρκεια της νύχτας στα βόρεια της επαρχίας Ντονέτσκ. Όμως θα πραγματοποιηθεί σε στάδια, με υπευθυνότητα και με μελετημένο τρόπο. Υπογραμμίζω για μία ακόμη φορά: στόχος των επιχειρήσεων αυτών είναι να υπερασπιστούμε τους πολίτες της Ουκρανίας», δήλωσε μιλώντας στο κοινοβούλιο.
Τουλάχιστον 15 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τα οποία φέρουν ουκρανικές σημαίες βρίσκονται σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ουκρανικά στρατεύματα που φορούν στολές παραλλαγής και κρατούν αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων βρίσκονται κοντά στο σημείο αυτό, όπως και ένα ελικόπτερο αλλά και αρκετά λεωφορεία στα οποία επιβαίνει προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών.
Στο μεταξύ η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και ενόπλων φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: