Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ

Ένα νεκροταφείο, αποκλειστικά για τη λεσβιακή κοινότητα, ξαναζωνταντεύει απ' αυτό το σαββατοκύριακο στο Βερολίνο - Τα μέλη της «θα μπορούν να ζουν μαζί και στην μετά θάνατον ζωή»

Ένας νέος χώρος ταφής αποκλειστικά για λεσβίες άνοιξε αυτό το σαββατοκύριακο στο Βερολίνο. Σύμφωνα με το AP, πρόκειται για ένα χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων στο ήδη υπάρχον Λουθηρανικό νεκροταφείο Γκεόργκεν Παρόχιαλ, ο οποίος έχει διατεθεί για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες και έχει χωρητικότητα μέχρι 80 τάφους.
Ο Safia, ο εθνικός οργανισμός που ασχολείται κυρίως με τις ηλικιωμένες λεσβίες δήλωσε, μέσω της εκπροσώπου της Ουσά Ζαχάου, ότι δημιουργήθηκε ένας χώρος όπου «η ζωή συνδέεται με τον θάνατο, μπορούν να αναπτυχθούν διακριτικές φόρμες στον ταφικό πολιτισμό και η λεσβιακή κοινότητα μπορεί να ζει μαζί και στη μετά θάνατον ζωή».
τεχνικά, δεν υπάρχουν κανόνες που απαγορεύουν τους άντρες (ή της ετεροφυλόφιλες γυναίκες) να διαλέξουν θέση στον λεσβιακό τομέα
Ο χώρος παραχωρήθηκε στον Safia,
για 30 χρόνια, με αντάλλαγμα τον καθαρισμό της περιοχής και την συντήρηση του. Στη Γερμανία συνηθίζουν να κάνουν μακροπρόθεσμες, με δυνατότητα ανανέωσης μισθώσεις, αντί ν' αγοράζουν τον χώρο απ' ευθείας.
Η Δρ. Αστρίντ Όστερλαντ, μέλος της Safia, μιλώντας στη Γερμανική εφημερίδα The Local, δήλωσε ότι η προσπάθεια αυτή δεν έχει «τίποτα απέναντι στους άντρες» και τεχνικά, δεν υπάρχουν κανόνες που απαγορεύουν τους άντρες (ή της ετεροφυλόφιλες γυναίκες) να διαλέξουν θέση στον λεσβιακό τομέα.
Παράλληλα, ένας εκπρόσωπος από τη Λουθηρανική εκκλησία δήλωσε ότι η συμφωνία με τον οργανισμό είναι μέρος μιας προσπάθειας της εκκλησίας να «ξαναζωντανέψει» το νεκροταφείο με τη συνεργασία και άλλων ομάδων.
«Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με μουσουλμανικές ομάδες για να δούμε αν μπορούν να έχουν τις δικές τους θέσεις στα νεκροταφεία μας»
«Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με μουσουλμανικές ομάδες για να δούμε αν μπορούν να έχουν τις δικές τους θέσεις στα νεκροταφεία μας» λέει ο Βόλκερ Γιαστρέμπσκι.
Η Ένωση Λεσβιών και Ομοφυλοφίλων του Βερολίνου χαιρέτησε τη δημιουργία του νεκροταφείου. «Αυξάνει την ποικιλομορφία των ευκαιριών και είναι μια ωραία ευκαιρία για εκείνες τις λεσβίες που θέλουν να ταφούν μεταξύ άλλων λεσβιών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γιοργκ Στάινερτ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: