Σάββατο 5 Απριλίου 2014

GUARDIAN: Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΩΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Για μια πιθανή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ακόμη και την Δευτέρα, κάνει λόγο ο Guardian-- «Χρυσά τα ελληνικά ομόλογα», γράφει η Telegraaf- «Η Ελλάδα σώθηκε» λέει στέλεχος της PIMCO

Τραπεζίτες στην Αθήνα που ήρθαν σε επαφή με τον Guardian, επιβεβαίωσαν ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει
Η Ελλάδα ίσως επιστρέψει από την Δευτέρα στις αγορές, αναφέρει ο Guardian σε άρθρο του, τονίζοντας ότι η χώρα θα επωφεληθεί από την μείωση των αποδόσεων στα δεκαετή ομόλογα της.
Σε ανταπόκριση της Ελεν Σμιθ από την Ελλάδα για την αγγλική εφημερίδα, σημειώνεται ότι τραπεζίτες στην Αθήνα που ήρθαν σε επαφή με τον Guardian, επιβεβαίωσαν ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να προσλαμβάνει διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan και Goldman Sachs, με σκοπό να μεσολαβήσουν για λογαριασμό της. 
Σύμφωνα με αναλυτές, η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές θα σημάνει και την αρχή του τέλους της κρίσης χρέους στην οποία έχει διέλθει η χώρα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Telegraaf: «Χρυσά τα ελληνικά ομόλογα»
Παράλληλα και η εφημερίδα,
Telegraaf αναφέρεται στα ελληνικά ομόλογα, τονίζοντας πως «μπορεί πριν από μερικά χρόνια να διασύρθηκαν, αλλά τώρα τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου έχουν την καλύτερη απόδοση που υπάρχει στην Ευρωζώνη».
Η ολλανδική εφημερίδα, σημειώνει ότι από τις 26 Ιουλίου τα ελληνικά ομόλογα έχουν ενισχυθεί, ενώ τώρα έχουν απόδοση 439% σύμφωνα με την Bank of America. «Η μερίδα του λέοντος αυτής της απόδοσης οφείλεται στην αύξηση των τιμών, αλλά και στο υψηλότερο επιτόκιο. Στο αποκορύφωμα της κρίσης στην Ελλάδα, η απόδοση ήταν 40%», τονίζει η εφημερίδα.
«Τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να δίνουν μια πολύ καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα γερμανικά ή τα ολλανδική κρατικά ομόλογα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ελληνες θέλουν να προσελκύσουν πολλά κεφάλαια. Τον Ιούνιο, η Ελλάδα θέλει να συγκεντρώσει € 2.000.000.000 με ένα νέο ομόλογο διάρκειας τριών έως πέντε ετών, και αργότερα εντός του έτους άλλο ένα ποσό € 2.000.000.000–3.000.000.000. Είναι η πρώτη φορά από το 2010 που η Ελλάδα θα είναι και πάλι ενεργή στην αγορά κεφαλαίων», αναφέρει η Telegraaf.
Στέλεχος Pimco: Η Ελλάδα έχει σωθεί
Την ίδια σιτγμή, το στέλεχος της Pimco και ειδικός σε θέματα επενδύσεων Αντριου Μπόσομγουορθ, βλέπει θετικά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές ανάκαμψης της χώρας και υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα έχει σωθεί».
Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Zeit On Line, ο Μπόσομγουορθ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα έχει σωθεί και η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν χρειάζεται επιπλέον πακέτο διάσωσης». Επιπρόσθετα, ο Μπόσομγουορθ υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα της Ανγκέλα Μέρκελ λειτούργησε, αν και με πολύ υψηλό τίμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: