Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ": ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ STAR ΛΑΜΙΑΣ-ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΦΩΚΙΔΑ

Μια εφ όλης της ύλης προγραμματική συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη φιλοξένησε χτες, Δευτέρα, το βράδυ η εκπομπή "Βήμα για όλους" στο Star Kεντρικής Ελλάδας που επιμελείται και παρουσιάζει ο Διευθυντής του Σταθμού Γιώργος Σιμόπουλος.
Προέκυψε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με αρκετές ειδήσεις τόσο για τη Φωκίδα όσο  γενικότερα και για την Περιφέρεια Στερεάς. Στη συζήτηση-συνέντευξη με τον υποψήφιο της ΝΔ συμμετείχαν άλλοι 4 δημοσιογράφοι του καναλιού, οι οποίοι είχαν αναλάβει μαζί με τον παρουσιαστή την ευθύνη ερωτήσεων για διαφορετικό ο καθένας νομό της Περιφέρειας. Για το Νομό Φωκίδας τις ερωτήσεις απήυθυνε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου Λένα Παρασκευά, η οποία ως γνωστόν έλκει την καταγωγή από τη Μαριολάτα.
Η γενικότερη εντύπωση που άφησε ο κ. Μπακογιάννης είναι μια άλλου τύπου προσέγγιση του "λεφτά υπάρχουν". Κι αυτό γιατί κύριο επιχείρημά του και κέντρικός άξονας της προεκλογικής του καμπάνιας έγινε φανερό ότι,
θα είναι η προσωπική του ικανότητα να διεκδικήσει κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα αποτελέσουν τον καταλύτη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παρουσίασε μια "βεντάλια" προταγμάτων για την πρόοδο συνολικά της Ρούμελης, αλλά τα εξάρτησε περίπου αποκλειστικά από τη χρηματοδότησή τους από κοινοτικούς πόρους, που "υπάρχουν" αλλά αναμένουν κάποιον που θα καταφέρει να τα εκμαιέυσει από τους ευρωπαίους αξιωματούχους. " Μπορούμε να πετυχουμε με μεθοδικότητα-αξιολόγηση-αποτελεσματική διεκδίκηση" ήταν η αποστροφή που επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Μπακογιάννης, υποσχόμενος διαρκή ταξίδια κι οχλήσεις προς τις Βρυξέλλες.
Σε μια συνέντευξη μεγάλης διάρκειας, 2 ωρών περίπου, ο κ. Μπακογιάννης ερωτήθηκε για πληθώρα θεμάτων. Αναφορικά με τη Φωκίδα η πρώτη ερώτηση που τέθηκε αφορούσε το πώς ο ίδιος αιτιολογεί την ανακολουθία που αφορά αποκλειστικά τη Φωκίδα σχετικά με την επιλογή του κ. Ράμμου κι όχι ενός νεότερου προσώπου, όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί κι υλοποιήθηκε στους άλλους νομούς. Ο κ. Μπακογιάννης εκθείασε την επιλογή του συνεργάτη του, αναδεικνύοντας τη μεγάλη του εμπειρία από τη στρατιωτική διοίκηση και τονίζοντας πώς είναι συνεπής με την εξαγγελία του, μιας κι ο κ. Ράμμος είναι μια νέα παρουσία στα αυτοδιοικητικά μας πράγματα με μόνο λίγους μήνες στη θέση του περιφερειακού συμβούλου στην πλάτη του.
Σε ερώτηση για την αξιοποίηση των Δελφών σε τουριστικό επίπεδο -η κ. Παρασκευά επεσήμανε πως οι Δελφοί είναι ιδιαίτερα παραμελημένοι σε αυτόν τον τομέα, μιας και καταλαμβάνουν μόλις τη 10η θέση στην πανελλήνια τουριστική επισκεψιμότητα - ο κ. Μπακογιάννης εμφανίστηκε μάλλον απροετοίμαστος. Κι αυτό γιατί παρέθεσε μια γενικόλογη απάντηση σχετικά με την ανάγκη ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, αλλά και την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου, χωρίς, ωστόσο, να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του αναφορικά με τις κατευθύνσεις, τους πόρους και τους άξονες υλοποίησης αυτής της προγραμματικής δέσμευσής του.
Επίσης, αναφέρθηκε στις 5 προτεραιότητές του για τη Φωκίδα. Σύνδεση του νομού με την ΠΑΘΕ και την Ιόνια οδό, Ελαιώνας-χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω- ανάγκη ισορροπίας περιβάλλοντος-ιστορίας-τουρισμού σχετικά με το Δελφικό Τοπίο, ενίσχυση της κτηνοτροφίας και ΧΥΤΑ είναι οι άξονες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και στους οποίους προτίθεται να ρίξει το βάρος του ο κ. Μπακογιάννης στην περιοχή με σχέδια και προτάσεις που μελετά κι επεξεργάζεται το επιτελείο του στη Φωκίδα.
Η πλέον, ωστόσο, προβληματική τοποθέτηση για το νομό είχε να κάνει για την άρση των προβλημάτων που σοβούν εδώ και χρόνια στην παραλίμνια ζώνη του Μόρνου. Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε γνώστης των δυσκολιών που υπάρχουν στην περιοχή, τόνισε την ανάγκη υπέβασης της σημερινής κατάστασης, χωρίς, όμως, να φανερώσει αναλυτικότερα τις σκέψεις και τα σχέδιά του επ αυτού. Αλγεινή, ιδιαίτερα, εντύπωση προκάλεσε ο παραλληλισμός της κατάστασης περί τη λίμνη του Μόρνου με αυτή της λίμνης των Κρεμαστών στην Ευρυτανία...
Στη συνέντευξή του ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε διεξοδικά σε εργαλεία ανάπττυξης, χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε-Ε, χωρίς, πάντως, να παραθέσει κάποια από αυτά που να αφορούν πρωτοβουλίες για τη Φωκίδα. Σίγουρα, το επικοινωνιακό επιτελείο του υποψηφίου της ΝΔ θα πρέπει να είναι προβληματισμένο από την επάρκεια γνώσης των φωκικών προβλημάτων που παρέχει το επιτελείο του της Φωκίδας, αν κρίνουμε από το φιλολογικό μάλλον χαρακτήρα της προσέγγισης των σχετικών θεμάτων.
Προβληματισμός, πάντως, θα πρέπει να προέκυψε στο επιτελείο του υποψηφίου της ΝΔ κι από άλλες τοποθετήσεις του κ. Μπακογιάννη. Αίσθηση προκάλεσε η ερώτηση του Θανάση Μερτζάνη για την αναγραφή στο βιογραφικό του Δημάρχου Καρπενησίου επί θητείας τίνος Υπουργού υπηρέτησε ως Ειδικός Συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών, φέρνοντας σε αμηχανία τον καλεσμένο της εκπομπής. Παράλληλα, "στρογγυλεμένη" ήταν κι η απάντηση στο ερώτημα σε ποιό κόμμα ανήκει και τι θα ψήφιζε σε υποθετικές βουλευτικές εκλογές. Αν και με επίταση ο κ. Μπακογιάννης προέβαλε τον υπερκομματικό και διακομματικό χαρακτήρα της υποψήφιότητάς του, καθώς και το ότι απευθύνεται στην Κοινωνία των Πολιτών κι όχι σε κομματικούς μηχανισμούς, απάντησε πως ανήκει στο κόμμα της ΝΔ και φυσικά θα το ψήφιζε.
Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη Μπακογιάννη



amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: