Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ 300 ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ -ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ [ΒΙΝΤΕΟ]

Περισσότερες, από ότι αρχικά εικαζόταν, είναι τελικά οι ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στο Αίγιο το απόγευμα της Παρασκευής. 
Ο σεισμός που σε πολλούς έφερε μνήμες από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου το 1995, παρότι δεν ήταν πάρα πολύ μεγάλος, προκάλεσε ιδιαίτερη αναστάτωση στους κατοίκους του Αιγίου καθώς ήταν επιφανειακός, είχε μεγάλη διάρκεια και έντονη βουή.
Τα κλιμάκια του δήμου πραγματοποιούν από το πρωί συνεχείς αυτοψίες και ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 300 σπίτια. 
Είναι ενδεικτικό ότι,
σε μια πολυκατοικία υπάρχουν ρωγμές και στα 24 διαμερίσματα ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές η οποία και εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους. Οι κυριότερες ζημιές εντοπίστηκαν χθες σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατέρρευσε. Ενα από τα κτίρια που έπαθαν μεγάλες ζημιές είναι και η εκκλησία της Φανερωμένης, που είχε μείνει κλειστή για πέντε χρόνια μετά το σεισμό του 1995 προκειμένου να επισκευαστούν οι μεγάλες ζημιές που είχαν προκληθεί τότε. Τέλος, μεγάλες είναι και οι ζημιές στα γραφεία της τοπικής ομάδας του Παναιγιάλειου.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται, πάντως, καθησυχαστικοί καθώς όπως λένε τέτοιας έντασης σεισμοί είναι συνηθισμένοι στην περιοχή.


Φωτογραφίες: Εurokinissi
Χαρακτηριστικό του πανικού που προκάλεσε ο σεισμός είναι και το βίντεο που κατέγραψε κάτοικος της περιοχής σε βενζινάδικο:
See video

Δεν υπάρχουν σχόλια: