Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΔΩΡΙΕΙΣ –ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από την πλευρά των Δωριέων
δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω
ενημερωτικού site της Ναυπάκτου
το παρακάτω ρεπορτάζ
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου παίχτηκε το ντέρμπι κορυφής για το πρωτάθλημα της Α΄ Φωκίδας. Στο γήπεδο της Ιτέας οι δύο πρωτοπόροι, Δωριείς και Αστέρας Ιτέας, αναμετρήθηκαν σε ένα απόλυτα επεισοδιακό αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-0, αλλά λίγο απασχόλησε το αγωνιστικό κομμάτι καθώς από το πρώτο λεπτό φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές της Ιτέας έδειξαν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πρόκληση επεισοδίων και το αντιποδόσφαιρο.
 Ο αγώνας άρχισε με σκληρά μαρκαρίσματα και συχνά αντιαθλητικά φάουλ στα οποία ο διαιτητής Ποντίκας, έδειξε τεράστια ανοχή. 
Οι Δωριείς είχαν τον πρώτο λόγο και μόλις στο 3ο λεπτό ο Αντώνης Καραγιάννης χάνει την  ευκαιρία του αγώνα όταν,
μέσα από την μικρή περιοχή πλασάρει και η μπάλα σταματάει σε αμυντικό επάνω στη γραμμή του τέρματος και σε δεύτερο πλασέ η μπάλα χτυπάει πάνω στον συμπαίχτη του Αχιλλέα Κωτσόπουλο ο οποίος δεν πρόλαβε να γυρίσει να σουτάρει με αποτέλεσμα η μπάλα να απομακρυνθεί από αμυντικούς του Αστέρα Ιτέας. Στη συνέχεια και με το διαιτητή να βγάζει την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 30’ ο αγώνας κύλησε χωρίς κλασσικές ευκαιρίες και με την μπάλα να γυρίζει γύρω από την περιοχή της ομάδας της Ιτέας.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους φιλάθλους του Αστέρα να βρίζουν και να προκαλούν όλους πετώντας μπουκάλια με νερό εντός του αγωνιστικού χώρου αλλά και κροτίδες και καπνογόνα. Στο 67’, κατά τη διάρκεια αλλαγής για την ομάδα των Δωριέων, οι φίλαθλοι πέταξαν μπουκάλι και άρχισαν να βρίζουν τον ποδοσφαιριστή Αντώνη Καραγιάννη, ο οποίος δέχτηκε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από αντιπάλους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε αυτές τις προκλήσεις ο επόπτης και μόνο αυτός, όπως γράφει το φύλλο αγώνος, άκουσε τον ποδοσφαιριστή να ανταποδίδει τις βρισιές. Ο διαιτητής επέβαλε την εσχάτη των ποινών και του έδειξε την κόκκινη κάρτα στο 70’.

Τότε άρχισαν και τα επεισόδια, ο παράγοντας των Δωριέων Βασίλης Νίτσος, που βρισκόταν εντός του αγωνιστικού χώρου ως εκπρόσωπος της ομάδας του, έσπευσε να συνοδεύσει τον αποβληθέντα ποδοσφαιριστή του προς τα αποδυτήρια καθώς συνέχιζε να δέχεται βρισιές μπουκάλια και καφέδες από τους εξαγριωμένους φιλάθλους του Αστέρα Ιτέας. Στην άκρη της κερκίδας βρισκόταν  πρώην παράγοντας της τοπικής ομάδας ο οποίος συνέχιζε να βρίζει και τους δύο. Ο γενικός γραμματέας των Δωριέων πλησιάζοντας τα κάγκελα δέχτηκε γροθιά στο κεφάλι από άγνωστο, με αποτέλεσμα να χάσει προσωρινά τις αισθήσεις του και η σύρραξη να γενικευτεί από ποδοσφαιριστές και φιλάθλους. Ο προπονητής των Δωριέων Κώστας Κουβέλης ζήτησε από τον διαιτητή να διακοπή οριστικά το παιχνίδι κάτι που δεν έγινε δεκτό. Η διακοπή διήρκησε μόλις 8 λεπτά και αγώνας ξανάρχισε με τον ίδιο σκληρό ρυθμό.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε στο Νοσοκομείο της Άμφισσας τον παράγοντα των Δωριέων αλλά και τον ποδοσφαιριστή Αντώνη Πέττα, ο οποίος μετά τη διακοπή έσκισε το φρύδι του έπειτα από σκληρό και αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Διαγνώστηκε θλαστικό τραύμα στον πρώτο και έγινα 5 ράμματα στο αριστερό φρύδι του δεύτερου.

Η ομάδα των Δωριέων δεν προτίθεται να συνεχίσει με αντίποινα τους αφιλόξενους Ιτιώτες αλλά περιμένει την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Σ. Φωκίδας η οποία είχε ενημερωθεί μία εβδομάδα πριν,  για αυτή την εξέλιξη.

Την επομένη ο Αστέρας Ιτέας 
εξέδωσε ανακοίνωση που απαντά,
επισημαίμοντας τα εξής:

 Mε έκπληξη αναγνώσαμε το χτεσινό σας δημοσίευμα το οποίο αποτελεί ρεπορτάζ της σελίδας των Δωριέων Μανάγουλης αναφορικά με την διεξαγωγή του αγώνα Α.Σ. ΑΣΤΗΡ ΙΤΕΑΣ-ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ.

Θεωρώντας το δημοσιογραφικό επάγγελμα ως λειτούργημα και αυτό γιατι το ανάγνωσμα μορφώνει γνώμη και καλλιεργεί κλίμα θεωρούμε ανεπίτρεπτο να μην απαντήσουμε στο μεγαλύτερο μέρος του ανυπόστατου δημοσιεύματος σας ερωτώντας τον συντάκτη αν παρακολούθησε κατ’ιδιαν τον αγώνα ή γραφή του είναι από μεταφορά ακουσμάτων, που δεν διασταυρώσατε αφενός και δεν επιφυλάσσεται αφετέρου.

Να αναφέρουμε ότι πριν την έναρξη του αγώνα μέλη αμφοτέρων των Δ.Σ. των ομάδων συνομίλησαν σε φιλικό κλίμα μεταξύ τους στο χώρο του αγωνιστικού χώρου αλλά και εξωτερικά των αποδυτηρίων εκδηλώνοντας την διάθεση για οποιαδήποτε εξυπηρέτηση- προσφορά στα πλαίσια της φιλοξενίας ως προς την ομάδα, τους προπονητές της ή το Δ.Σ. αυτής.

Θα συμφωνήσουμε ότι η δυναμική και οι στόχοι και των δύο ομάδων μετέφεραν και στον αγωνιστικό χώρο μια ένταση , πάθος , νεύρα τα οποία ήταν αδικαιολόγητα από αμφοτέρους.

Εντέχνως ξεχάσατε να αναφέρεται τον μη καταλογισμό πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο σε καταφανέστατη ανατροπή του ποδοσφαιριστή μας Γεωργάτζε Γιώργο που υπάρχει και στο βίντεο που φιλοξενείται ( στο 2.58 δευτ.) αλλά ο μοναδικός που δεν το είδε ήταν ο διαιτητής του αγώνα αφού και ο πάγκος των φιλοξενουμένων γελούσε για τον μη καταλογισμό αυτού.

Συνεχίζοντας την ψευδή περιγραφή του αγώνα όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο ο ποδοσφαιριστής Καραγιάννης Αντώνης ήταν προκλητικότατος και θεωρούμε ότι με την ανοχή του διαιτητή κατάφερε να παίξει μέχρι το 70ο λεπτό το οποίο και αποβλήθηκε, γιατί θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ενωρίτερα κάτι που είχε καταλάβει και ο πάγκος των φιλοξενουμένων αλλά δεν πρόλαβε να προβεί σε αλλαγή αυτού. Αποχωρώντας προς τα αποδυτήρια προκάλεσε βρίζοντας τους φιλάθλους του Α.Σ. ΑΣΤΗΡ ΙΤΕΑΣ , προκαλώντας την διακοπή του αγώνα και πρωτοστατώντας στην δημιουργία επεισοδίων με τους φιλάθλους της ομάδος. Ο ρόλος των Δ.Σ., προπονητών αλλά και ποδοσφαιριστών ήταν κοινός και μόνο να αποτραπούν τα επεισόδια.

Επανεκινώντας ο αγώνας για δεύτερη φορά ο διαιτητής του αγώνα αρνείται πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ και χτυπώντας η μπάλα σε χέρι του ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων κάτι που φαίνεται στο βίντεο (στο 4.12 δευτ.).

Η ομάδα του Α.Σ. ΑΣΤΗΡ ΙΤΕΑΣ είναι χαρούμενη που σε παρελθόντα χρόνο είχε την τιμή και την χαρά να συνεργαστεί με τον ποδοσφαιριστή Αντώνη Πέττα που η παιδεία του, ο χαρακτήρας του αλλά και η ποδοσφαιρική του αξία κοσμούν τα γήπεδα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Α’ Φωκίδας, αλλά και πάλι εντέχνως παραλείπετε να αναφαίρετε ότι αυτό συνέβη σε μία φάση που οι ποδοσφαιριστές σηκώθηκαν να διεκδικήσουν μια κεφαλιά, ο κύριος Πέττας σηκώνεται δεύτερος και πίσω από τον ποδοσφαιριστή μας Γεωργάτζε ως σαν αμυντικός οπού και οι δύο χτυπάνε και ακόμη ξεχνάτε να αναφέρετε ότι μετά τον αγώνα ο ποδοσφαιριστής μας Γεωργάτζε μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ιτέας οπού του και έκανε 6 ράμματα.

Μετά το πέρας του αγώνα μέλος του Δ.Σ. του ΑΣΤΗΡ ΙΤΕΑΣ μετέβει στο Γ.Ν.Ν. Αμφισσας για να μάθει την εξέλιξη της πορείας της υγείας του Κ. Νίτσιου Βασίλη και να δει αν μπορούμε σαν Σύλλογος σαν συνδράμουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο. Επίσης να σημειωθεί ότι αργότερα το βράδυ υπήρξε συνομιλία μεταξύ των δύο προέδρων αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας του Αντιπροέδρου των Δωριέων και του ποδοσφαιριστή Πέττα μεταφέροντας εγκάρδια ταχεία ανάρρωση.


Θεωρώντας ότι αποτυπώνουμε αυτά που συνέβησαν, μη θέλοντας να καλλιεργήσουμε κλίμα χουλιγκανισμού αλλά μόνο στο πνεύμα του ευ’ αγωνίζεσθε, να συνεχίσουμε τον αγώνα του πρωταθλήματος που ήδη εξελίσσεται, με την ευχή και μόνο να κερδίσει ο αξιότερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: