Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Με δίκτυα νέων σε πανελλαδικό επίπεδο συγκροτείται ο μηχανισμός του Γ. Παπανδρέου ανά την επικράτεια. Εκκίνηση με την σημερινή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
Νέα οργανωτικά πρότυπα αποκτά ο μηχανισμός των υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου, που συγκροτείται αργά και σταθερά σε όλη την επικράτεια, καθώς ξεπερνά τα όρια των παραδοσιακών οργανώσεων και προχωρά στη συγκρότηση δικτύων.
Συγκεκριμένα, με πρότυπο το δίκτυο νέων «αλφαβήτα» καθώς και τους νέους που έχουν συσπειρωθεί γύρω από την ιστοσελίδα epikairo.gr, οι οποίοι διοργανώνουν σήμερα κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την επικράτεια,
συγκροτούνται από υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου δίκτυα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και στον χώρο των συνδικαλιστών, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή νέοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και συνδικαλιστές.
Κύριο χαρακτηριστικό των δικτύων, είναι ότι αποτελούνται από νέα πρόσωπα συμβολίζοντας την υπέρβαση των παραδοσιακών οργανώσεων του Κινήματος. Τα δίκτυα που έχουν οριζόντια συγκρότηση, διαθέτουν την αυτονομία τους αλλά συνεργάζονται μεταξύ τους και όπως αναφέρουν οι ιδρυτές τους, δίνουν βάρος στην πολιτική και όχι στα πρόσωπα. Ο βασικός πυρήνας των νέων του Γιώργου Παπανδρέου ανά την Ελλάδα, εκφράστηκε κυρίως από τις κινήσεις «Μπροστά» και «ΑΒ» οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στο συνέδριο της Σύμης. Σε 14 πόλεις της χώρας, έχουν συγκροτηθεί πυρήνες νέων που συνεδριάζουν τακτικά.
Την ίδια στιγμή, δίνεται μάχη μεταξύ νομαρχιακών του ΠΑΣΟΚ για την διοργάνωση ή όχι του συνεδρίου του Κινήματος. Υπέρ της συγκρότησης συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί τις τελευταίες ημέρες η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας, η ΝΕ Αχαΐας και η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καναδά. «Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και σεβασμό στην κοινωνική βάση που το αποτελεί και αποδεδειγμένα το στηρίζει, αποφασίσαμε ομόφωνα την αίτηση για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ», αναφέρει στην απόφαση της ΝΕ ο γραμματέας Χρήστος Μπώκος.
Παράλληλα, η ΝΕ Καναδά επισημαίνει στην απόφασή της ότι «Με πλήρη λοιπόν γνώση της ευθύνης μας και των κρίσιμων στιγμών που ζούμε και με αγωνία για το μέλλον του Κινήματος και της Πατρίδας αποφασίσαμε ομόφωνα πως δεν θα συμμετάσχουμε στις προσυνεδριακές διαδικασίες της ΔΗΠΑΡ και ζητάμε:
1.    Τήρηση του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ (το οποίο τελευταία δεν βρίσκουμε στην ιστοσελίδα του Κινήματος!)
2.    Διεξαγωγή έκτακτου ανοικτού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες όπου θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν τα πάντα.
3.    Εκλογή νέων Οργάνων και
4.    Εκλογή Νέας Ηγεσίας από την Βάση

«Η σημερινή ηγεσία δεν νομιμοποιείται να κάνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό», υπογραμμίζει η γραμματέας της οργάνωσης Αρβανίτη Μέλπη. Συνολικά εκτιμάται ότι σε όλη την επικράτεια οι ΝΕ που ζητούν συνέδριο του ΠΑΣΟΚ υπερβαίνουν τις 20 από σύνολο 54 οργανώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: