Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Επισπεύδει ο Τσίπρας τις επαφές με πασοκογενείς ανεξάρτητους

Ανησυχία στην Κουμουνδούρου για την κίνηση Παπανδρέου. Επισπεύδει τις διαδικασίες προσέγγισης ανεξάρτητων «παπανδρεϊκών» ο Αλέξης Τσίπρας.
Συναντήσεις και με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές θα έχει τα επόμενα 24ωρα ο Αλέξης Τσίπρας: όχι μόνο γιατί η εκτίμηση ότι επισπεύδονται οι προεκλογικές διαδικασίες δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ στην Κουμουνδούρου, αλλά και γιατί οι κινήσεις Παπανδρέου δεν είναι αδιάφορες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Για να κοπεί ο τσαμπουκάς του Παπανδρέου», έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους, προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ,
βουλευτές έχουν τη «στάμπα» του... παπανδρεϊκού, υποχρεώνει τον ΣΥΡΙΖΑ να επισπεύσει την επιχείρηση προσέγγισής τους. «Για να κοπεί ο τσαμπουκάς του Παπανδρέου», έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΤheTOC.gr. Που δεν κρύβει την ανησυχία μήπως η διαμόρφωση της κίνησης Παπανδρέου ανακόψει το ρεύμα ανώτερων και μεσαίων στελεχών από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλει εκλογή Προέδρου ο Παπανδρέου...
Την ίδια στιγμή, πάντως, άλλοι συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι ακόμη έτοιμος για τη μεγάλη έξοδο, ως εκ τούτου τον συμφέρει κατ’ αρχήν να προκύψει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Η κίνηση Παπανδρέου «αναδεικνύει την τεράστια πολιτική κρίση στην οποία έχει οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων», υποστηρίζει (σε συνέντευξή του στη RealNews) , ο διευθυντής  του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ενώ επικαλούμενος και τις αντίστοιχες κινήσεις στη Ν.Δ. (μέσω των Ντόρας Μπακογιάννη και Ευάγγελου Αντώναρου) καταλήγει στο πολιτικό συμπέρασμα, ότι «η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τη νίκη δεν ανακόπτεται».
Δεν αποκλείει θετικές εξελίξεις από την κίνηση Παπανδρέου από την πλευρά του ο Αλέξης Μητρόπουλος (στην «Αυγή» της Κυριακής): «Εάν η ρήξη οδηγήσει τους διαφωνούντες βουλευτές και σε καταψήφιση του προσωρινού προϋπολογισμού και των νέων μέτρων, τότε ασφαλώς θα επιταχυνθεί "άτακτα" ο πολιτικός χρόνος, και οι μνημονιακές δυνάμεις θα περιέλθουν σε σύγχυση και αμηχανία», αναφέρει ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Ό,τι ευνοεί την αποσυγκρότηση των εγχώριων συστημάτων της Τριαρχίας των δανειστών είναι ωφέλιμο για τον λαό και τη χώρα».


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

olo malakies gafete