Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Αυτό το Σάββατο
Πάμε όλοι σινεμά με τη Γ’ Λυκείου Ιτέας!!!

Σάββατο 29/11/2014 στις 8.30μμ στο Κυριακοπούλειο Ιτέας

Προβολή της  ταινίας
«ΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙ»  (2013)
του Samuel Collardey

ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΤΑΙΝΙΑ
ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο νεαρός Μιτρί ζει με τη γιαγιά του σε ένα χωριό στη Σενεγάλη. Του αρέσει το ποδόσφαιρο και ονειρεύεται να παίξει στη Μπάρτσα και τη Τσέλσι. Όταν εμφανίζεται ένας ατζέντης που του υπόσχεται συμβόλαιο με τη Παρί Σεν Ζερμέν, η γιαγιά του κάνει τα πάντα για να βρει τα χρήματα που χρειάζονται για το ταξίδι.
Όταν φτάνει στο Παρίσι όμως,
τα πάντα καταρρέουν. Βρίσκεται ολομόναχος, χωρίς λεφτά… Αποφασίζει όμως με επιμονή και τόλμη να κυνηγήσει το όνειρό του…. Θα τα καταφέρει άραγε;

Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=7pCUbjqzQE8


ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Sandrine Marques (Le Monde): «Μια όμορφη, ρεαλιστική ταινία που αναφέρεται με εύστοχο τρόπο στο σκάνδαλο της διακίνησης των νεαρών Αφρικανών ποδοσφαιριστών. Πολύ επιτυχημένο το πρωταγωνιστικό δίδυμο: Ο Μαρκ Μπαρμπέ εξαιρετικός στο ρόλο του καλού αλλά δύστροπου προπονητή, ενώ ο ερασιτέχνης ηθοποιός Μιτρί Ατάλ ερμηνεύει εκφραστικά με φρεσκάδα και αποφασιστικότητα το νεαρό ποδοσφαιριστή».
Pierre Murat (Télérama): «Εκπληκτικός ο ερασιτέχνης νεαρός Μιτρί Ατάλ. Η μουσική συνοδεύει με απόλυτα ταιριαστό τρόπο τις σκηνές. Εξαιρετική η αφρικανική μουσική στο κομμάτι της ταινίας που εκτυλίσσεται  στη Σενεγάλη».   

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας.
Υποστήριξη προβολής: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: