Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΆΔΩΝΙΣ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»

«Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία, γι' αυτό και τώρα η Τρόικα μας πιέζει». Αυτό τόνισε το πρωί της Τρίτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». [iefimerida]

«Δεν έχουμε ψηφίσει ούτε ένα πράγμα από αυτά που προβλέπονταν από τα μνημόνια. Δείξτε μου ένα που ψηφίσαμε. Όποτε πήγαινε κάποιος να κάνει κάτι, έβγαιναν άλλοι 200 και του επιτίθεντο. Για παράδειγμα, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και η απόπειρα να κάνει τη μεταρρύθμιση ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να θυμίσω πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα παράθυρα έλεγαν "δεν ψηφίζω το ένα,
δεν ψηφίζω το άλλο". Οι μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν», σημείωσε.


«Για να τα λέμε όλα. Έξι μήνες είχαμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία. Την υλοποιήσαμε; Όχι. Αυτό προφανώς δημιούργησε πολύ μεγάλο εκνευρισμό στην άλλη πλευρά. Άρα, λοιπόν, ένα το κρατούμενο αυτό, που φταίμε εμείς. Το δεύτερο κρατούμενο, προφανώς η τρόικα, συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πολιτική αναταραχή, εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέσει την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά από όσα ζητούν τώρα είναι εντελώς παράλογα. Όπως το θέμα του δημοσιονομικού κενού. Αυτό το οποίο λένε είναι τελείως θεωρητικό», πρόσθεσε.

«Ποτέ δεν είχαμε την πίεση του χρόνου που έχουμε τώρα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει ότι αν η χώρα δεν συνεννοηθεί με την τρόικα άμεσα, «1η Ιανουαρίου η χώρα είναι στο κενό».

«Το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα έχει στηρίξει με απόλυτη ειλικρίνεια την κυβέρνηση. Υπάρχουν θέματα στα οποία δεν μπορεί να υποχωρήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε και η ΝΔ, φαντάζομαι. Όπως το θέμα των ομαδικών απολύσεων που έρχεται ξανά. Το θέμα του λοκ άουτ που έρχεται ξανά. Το θέμα της μείωσης των μισθών στο Δημόσιο που έρχεται ξανά, όταν έχουν μειωθεί ήδη 35%. Δεν ξέρω σε τι από αυτά θα συμφωνούσε ο κ. Γεωργιάδης», απάντησε, από την πλευρά του, ο Γιώργος Κουτρουμάνης από το ΠΑΣΟΚ.


ΣΧΟΛΙΟ: Η ρήση του λαού "από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια" φαίνεται ότι ταιριάζει γάντι στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πρέπει να είναι ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος που ομολογεί την μη εφαρμογή των προαπαιτουμένων του μνημονίου. Βέβαια η μη εφαρμογή των προαπαιτουμένων έχει όνομα και επίθετο: Αντώνης Σαμαράς, κάτι βέβαια που ο θαυμαστής Γεωργιάδης δεν θα ομολογήσει ποτέ. 


Μετά τις δηλώσεις του πλέον προβεβλημένου στελέχους της ΝΔ περιμένουμε τόσο απάντηση από την κυβέρνηση όσο και από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Ειδικά για τον τελευταίο δεν μπορεί το μυαλό μας να μην πάει πίσω στον Σεπτέμβρη του 2011 και την "εκδίωξη" της Τρόικα, η οποία έφερε τελικά το χαράτσι της ΔΕΗ. Αλλά βέβαια, η συνάντηση των Παρισίων τον Σεπτέμβρη του 2014 θα αργήσει ακόμα να εκτιμηθεί στο κατά πόσο διέρρηξε την  σχέση της κυβέρνησης με την Τρόικα. Μέχρι τότε, ας επαναπαυτούμε όλοι στις δάφνες που ο Χρήστος ο Πρωτόπαπας ήταν στην ομάδα διαπραγμάτευσης..

Δεν υπάρχουν σχόλια: