Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΙΕΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ OFF SHORE

Καίει τον Γ.Καρατζαφέρη το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών της Βουλής που ξεσκόνισε το Πόθεν Εσχες για τα ύποπτα εμβάσματα σε off shore προερχόμενα πιθανώς απο μίζες.
Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που ξεσκόνισε το Πόθεν Εσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για να διαπιστώσει τι έγινε με τα ύποπτα εμβάσματα σε off shore ιδιοκτησίας του, είναι επιβαρυντικό σύμφωνα με πληροφορίες.
Στον εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει για το αν θα παραπέμψει τον ΓιώργοΚαρατζαφέρη στο δικαστήριο στέλνουν το πρόεδρο του ΛΑΟΣ σύμφωνα με πληροφορίες οι ορκωτοί λογιστές.
Το σχετικό πόρισμα θα παραδοθεί στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής το απόγευμα μαζί με τον ογκώδη φάκελο που περιέχει πλήθος στοιχείων για τα ακίνητα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του εμπλεκόμενου πολιτικού,
στην υπόθεση με τιςoff shore εταιρίες.
Κατά τις διαθέσιμες πληροφορίες οι ορκωτοί λογιστές έχουν εντοπίσει ότι κατά την περίοδο 2002-2007 ο κ. Καρατζαφέρης (είχε ήδη διαγραφεί από την ΝΔ με απόφαση του Κώστα Καραμανλή και είχε δημιουργήσει το ΛΑΟΣ) βρέθηκε η υπεράκτια εταιρία Catalina με χαρτοφυλάκιο 6,4 εκατομμύρια ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατομμύρια ευρώ. Τα ακίνητα βρίσκονται μεταξύ άλλων στο Παλαιό Φάληρο, την Γλυφάδα, τοΛαγονήσι, ενώ υπάρχει και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.
Η off shore εταιρία ανήκε εκτός από τον ίδιο και στον υιό του που κατείχε το ίδιο ποσοστό (50%) με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Μέσω της Catalina οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν και τη δεύτερη υπεράκτια εταιρία Homeric στην οποία δεν έχουν βρει έως τώρα τραπεζικοί λογαριασμοί.
Η πρώτη υπεράκτια εταιρία είχε δηλωθεί στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 1994 για τη οικονομική χρήση του έτους 1993 και το 1996 για την οικονομική χρήση του έτους 1995. Η δεύτερη δεν είχε δηλωθεί ποτέ.

Μέγα ερώτημα πάντως παραμένει γιατί οι ορκωτοί λογιστές δεν εντόπισαν τα στοιχεία αυτά που «καίνε» τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ  στον αναδρομικό έλεγχο που διενήργησαν από το 1974 έως το 2012 κατά τον οποίο ελέγχθηκαν εκτός από υπουργούς και υφυπουργούς και οι πρόεδροι κομμάτων. Σημειώνεται ότι το εγχείρημα αυτό κόστισε στη Βουλή περί τα 800.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: