Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΕΑ

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα, στο Αίγιο, στη Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας, λίγο μετά τις 7.10 το απόγευμα της Παρασκευής 7 Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο. Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν ρωγμές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου. Οι κάτοικοι παραμένουν ανήσυχοι και ήδη ξεκίνησαν να ελέγχουν τα σπίτια τους, προκειμένου να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο που πήρε κλήση και για μια μάντρα, κοντά στο νοσοκομείο που υπέστη ραγίσματα, μπήκαν από τις αρχές προστατευτικές κορδέλες για να αποφευχθούν τραυματισμοί περαστικών.

Μετασεισμική ακολουθία

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,
ο σεισμός που σημειώθηκε στις 7.15 είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αιγίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ερευνητής Χρήστος Ευαγγελίδης, «υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, για αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας, ενώ όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, η δόνηση συνοδευόταν από έντονη βοή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο στο Αίγιο έχει πάρει κλίση μετά τον σεισμό και ήδη έχει αποκλειστεί περιμετρικά ο χώρος

Δύο σεισμικές δονήσεις το πρωί στην Κεφαλονιά

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν, το πρωί στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, η πρώτη ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών και έγινε στις 09:41 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και στις 09:53 ακολούθησε η δεύτερη δόνηση, μεγέθους 3,6 βαθμών, με το ίδιο επίκεντρο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ο ίδιος εστιακός χώρος που είχε δώσει τους σεισμούς του περασμένου χειμώνα. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, χωρίς να ανησυχούν. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Ευάγγελος Κεκκάτος, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς είναι ένα φαινόμενο που πια το έχουν συνηθίσει όλοι οι κάτοικοι του νησιού». Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές ή τραυματισμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια: