Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΗΜΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Στη Χαλκίδα βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση για το βιβλίο του Σ.Κεδίκογλου «Τομές με το παρελθόν».
«Όταν κάποια στιγμή διαβούμε τον κάβο, αυτό θα οφείλεται στην προσπάθεια των Ελλήνων και στο Κίνημά μας. Στο Κίνημα που δεν το έβαλε στα πόδια, όταν οι άλλοι πηδούσαν από το καράβι. Στο Κίνημα που δεν οχυρώθηκε πίσω από την άρνηση των άλλων για να κάνει το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα. Πού την κρίσιμη στιγμή ήταν εκεί για την πατρίδα» τόνισε.
Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «όση απαισιοδοξία δημιουργεί το πολιτικό σκηνικό, τόση αισιοδοξία βρίσκω προσωπικά στον κόσμο. Τώρα που η δημαγωγική σκόνη κατακάθεται, τώρα που οι μύθοι καταρρίπτονται από την ίδια την ιστορία,
έχει δημιουργηθεί πιστεύω μία κρίσιμη μάζα στην ελληνική κοινωνία για να ολοκληρωθεί η τομή με το παρελθόν».
Μίλησε, όμως, και για το παρελθόν αφήνοντας αιχμές: «Γεμίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με μετά Χριστόν προφήτες και παντογνώστες, για το τι έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει τότε. Μεταξύ αυτών, και εκείνοι που σήμερα πνίγονται σε μία κουταλιά νερό των διεθνών αγορών. Ούτε μια ώρα δεν θα άντεχαν το 2010 στη θέση μας.»
Αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα για την εμπειρία εκείνης της περιόδου όπως την αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος «θυμάται ότι έζησε δραματικές στιγμές, στιγμές «Παλαιάς Διαθήκης».
Θυμάται πως οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι, θα δώσουν ένα μάθημα στην Ελλάδα για τα ψέματα που τους είχε πει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αν και είχαν πολύ μεγάλη ευθύνη και εκείνοι οι Ευρωπαίοι, που δεν έβαλαν κανένα φρένο όταν έπρεπε, αλλά χαριεντίζονταν με τους εμπρηστές της χώρας. Ελάχιστοι είχαν το θάρρος να πουν έστω μία κουβέντα για την τιμή των όπλων. Και μετά ήθελαν να μας τιμωρήσουν για όσα έκαναν οι προηγούμενοι. Η τότε κυβέρνησή μας φορτώθηκε τις αμαρτίες και τα ψέματα της κυβέρνησης της ΝΔ».
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι ήταν εξωπραγματικά δύσκολο ήταν να πεισθούν οι Ευρωπαίοι να δημιουργήσουν Μηχανισμό Στήριξης από το μηδέν και σε χρόνο ρεκόρ, να πεισθούν ότι η κρίση απειλούσε το ευρώ, δεν ήταν μόνο θέμα της Ελλάδας, ήταν συστημικό.
«Δύο φορές το γύρο του κόσμου έκανα τότε σε ελάχιστες εβδομάδες, για να οικοδομήσουμε συμμαχίες, να κερδίσουμε την κατανόηση ευρωπαίων ηγετών και της κυβέρνησης Ομπάμα» πρόσθεσε.
Πηγή:in.gr


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΑ ΥΨΗ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΛΕΕΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ!!!
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!
ΡΕ ΟΥΣΤ..ΑΠΟ ΚΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

κραζεις απο 200 χιλιομετρα οτι εισαι βενιζελικος (τουρκογλου)