Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΓΑΠ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ

Θυμάστε μια ωραία εποχή που πολλοί προσπαθούσαν να σας πείσουν ότι όλα στη χώρα πήγαιναν μια χαρά μέχρι που ο σατανικός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να μας βάλει στο Μνημόνιο; Θυμάστε τους «ειδικούς» που σας έλεγαν ότι το πρόβλημα ήταν απλώς οι δηλώσεις περί Τιτανικού;
Αν τα θυμάστε, διαβάστε τώρα τι ακριβώς ίσχυσε εκείνη την εποχή για την Ελλάδα, όπως προκύπτει από το βιβλίο του Τίμοθι Γκάιτνερ, του τότε υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ που παρακολουθούσε τα πράγματα περίπου ως τρίτος παρατηρητής:
           «Στην Ευρώπη επικρατούσε καταστροφή. Οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών έπεφταν 7% -  8%. Επρόκειτο για μεγάλο θέμα. Για εμένα ήταν μια απόλυτη σφαγή, γιατί άκουγα από παντού: ‘’κρίση στην Ελλάδα, ποιος έχει ανοίγματα στην Ελλάδα’’; Ξέρετε, οι Ευρωπαίοι βασικά ήρθαν σε εκείνη τη συνάντηση λέγοντας: "Θα δώσουμε στους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά φριχτοί. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαίσιοι και άσωτοι και εκμεταλλεύθηκαν βασικά τα πάντα και θα τους συντρίψουμε"».
(...)
«Τους είχαν φέρει σε δύσκολη θέση οι Έλληνες, οι οποίοι πράγματι δανείστηκαν όλα αυτά τα χρήματα και οι Ευρωπαίοι ήταν έξαλλοι και μανιασμένοι. Ήθελαν να ξυλοφορτώσουν τους Έλληνες. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο, τροφοδότησαν μια πυρκαγιά η οποία βρισκόταν στα πρώτα της στάδια. Και υπήρχαν αρκετά ξερά κλαδιά τριγύρω», καταλήγει ο Αμερικανός πρώην αξιωματούχος.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής.
Αυτή την Ελλάδα παρέδωσε ο Κώστας Καραμανλής και αυτό το κλίμα όρισε τα περιθώρια διαπραγμάτευσης της χώρας με τους μετέπειτα δανειστές της. 
Πολλοί όμως τότε πίστεψαν τους Λαζόπουλους και τους Σαμαράδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: