Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ !

ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΕΣΠΑΘΩΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ
Με σκληρή γλώσσα μίλησαν οι πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων κατά την Πανδικαστική συγκέντρωση για την άρνηση της Κυβέρνησης να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις και ειδικά αυτές του Μισθοδικείου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί για τις περικοπές των αποδοχών τους και την καθιέρωση του  αφορολόγητου του 25% των αποδοχών τους.
Φωτογραφικές διατάξεις και συνεχείς τροποποιήσεις νόμων που δίνουν την εντύπωση ότι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την προστασία του δημοσίου συμφέροντος κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Κώστας Τζαβέλλας.
Κατά τη διάρκεια της πανδικαστικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Εφετείο της Αθήνας ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «νομοθετεί αποσπασματικά και άρρυθμα,
σε σημείο που να θέτει σε προφανή κίνδυνο την ορθότητα των νομοθετημάτων και να δίνει την εντύπωση εξυπηρέτησης σκοπών άλλων, εκτός στόχευσης εξασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα πριν την είσοδο του 2014 το Μισθοδικείο με δύο αποφάσεις του έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, όπως επίσης έκρινε ότι το 25% του εισοδήματος των δικαστών πρέπει να είναι αφορολόγητο, όπως είναι και στους βουλευτές. Κατόπιν αυτών οι αποδοχές των δικαστών επανέρχονται στο καθεστώς προ του δευτέρου Μνημονίου (Ιούλιος 2012).Όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί οι αναδρομικές διαφορές των αποδοχών του παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.Με σκληρή γλώσσα μίλησαν και οι υπόλοιποι πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων. Η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, πρόεδρος Εφετών, Ειρήνη Γιανναδάκη τόνισε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης μπλοκάρουν τα δικαστήρια, καθώς εξαντλεί όλους τους δικαστικούς βαθμούς (μέχρι Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο) για ζητήματα που την ενδιαφέρουν.
Μάλιστα, η κυρία Γιανναδάκη, αποκάλυψε ότι στα Διοικητικά Δικαστήρια εκκρεμούν σήμερα 368.000 υποθέσεις εκ των οποίων οι 85.520 είναι φορολογικές. Με βάση τους αριθμούς αυτούς διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να έρθει κάποιος να κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που το κράτος δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Παράλληλα, η κυρία Γιανναδάκη τόνισε ότι αναπαράγεται αρνητική εικόνα για τους δικαστές και επικρατεί παραπληροφόρηση και εμπάθεια.
Στο ίδιο πνεύμα, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση μέσω του Τύπου για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και την επιστροφή των αναδρομικών τους, ενώ ανέφερε ότι η απόφαση του Μισθοδικείου για την φοροαπαλλαγή του 25% των αποδοχών των συναδέλφων της, αντιμετωπίζεται από την πλευρά της κυβέρνησης σαν να μην υπάρχει.

Ανάλογες θέσεις ανέπτυξε και ο πρόεδρος της Ένωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης.Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής πρότεινε να υπάρξει κοινό θεσμικό όργανο δικηγόρων και δικαστών για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων στη Δικαιοσύνη. Όργανο που θα απαρτίζεται από αιρετούς εκπροσώπους – δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: