Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΟΒΙΔΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Πρέπει να αποδείξει ότι η αγάπη του για την «Πατρίδα» δεν είναι περιτυλιγμένη σε σελοφάν εξωτικής off shore.
Από ακραιφνής «μνημονιοφάγος» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετατράπηκε σε «κυνηγό» του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει ιδιοκτήτης off shore σε εξωτικό νησί. Το επόμενο επεισόδιο...
Ένα σκληρό πόκερ παίζεται εσχάτως γύρω από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη με την άκρη του νήματος να εκκινεί από το περίφημο «πάρτι της διαπλοκής» που είχε στηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και να καταλήγει στην Προεδρική Εκλογή τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ο κ. Καρατζαφέρης εμφανιζόταν εσχάτως από ακραιφνής «μνημονιοφάγος» να μετατρέπεται σε προστάτη της Κυβέρνησης από τον επελαύνοντα ΣΥΡΙΖΑ.
Η είδηση της τελευταίας στιγμής είναι ότι,
ο κ. Καρατζάφερης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΛΑΟΣ κάτι που επιβεβαιώνει και συνεργάτης του μιλώντας στο TheTOC.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μέχρι πριν από λίγο καιρό εμφανιζόταν από ακραιφνής «μνημονιοφάγος» να μετατρέπεται σε προστάτη της Κυβέρνησης από τον επελαύνοντα ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας εαυτόν στη διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού. Μάλιστα ενόψει και της συζήτησης για τα αμφίπλευρα άνοιγματα της ΝΔ ο κ. Καρατζαφέρης εμφανιζόταν ακόμη και υποψήφιος για είσοδο στην Κυβέρνηση.
Το αν η μνημειώδης «κωλοτούμπα» του κ. Καρατζαφέρη σχετίζονταν με την έρευνα του εισαγγελέα διαφθοράς για τα ύποπτα εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ που βρέθηκαν σε δύο υπεράκτιες εταιρείες -τις γνωστές off shore σε εξωτικά νησιά- που του ανήκουν και που αφορούσαν την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων super puma από την Eurocopter, ύψους 64.000.000 ευρώ, ίσως δεν απαντηθεί ποτέ.
Στην παρούσα φάση η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ορκωτών λογιστών στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθούν τα πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη και να διαπιστωθεί αν είχαν δηλωθεί τα 1.600.000 ευρώ. Σε δύο πόθεν έσχες πάντως του προέδρου του ΛΑΟΣ, (2009-12) που έχει στη διάθεσή του το TheTOC δεν προκύπτει σχετική αναφορά.
Το πόθεν έσχες του Καρατζαφέρη για το 2009 
Το πόθεν έσχες του Καρατζαφέρη για το 2012
Ο κ. Καρατζαφέρης πάντως θα βρεθεί αντιμέτωπος με δύο ποινικά αδικήματα αφενός για την αναληθή δήλωση πόθεν έσχες και αφετέρου για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρία, καθώς με νόμο του 2010 έχει απαγορευθεί σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν στη σύνθεση offshore εταιριών.
Το γαργαλιστικό είναι ότι το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται πριν από ένα χρόνο, από μια ανώνυμη καταγγελία που  έφθασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.
Το γαργαλιστικό είναι ότι το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται πριν από ένα χρόνο, όταν μια ανώνυμη καταγγελία έφθασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αμέσως ξεκίνησε η προκαταρκτική έρευνα για την προμήθεια των 4 ελικοπτέρων super puma από την Eurocopter ύψους 64.000.000 ευρώ.
Ήταν λίγο πριν την αρχή του τέλους της Χρυσής Αυγής με τη δολοφονία του Παύλου Φύσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και τη συνακόλουθη πτώση των ποσοστών της, γεγονός που έφερε το ΛΑΟΣ, το κόμμα που ίδρυσε ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις 14 Σεπτεμβρίου του 2000, από την αφάνεια στην οποία είχε περιπέσει και τη φυγή πρωτοκλασάτων στελεχών του (Βορίδης - Γεωργιάδης) στο κατώφλι του 3%.
«Ποσοστό που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο «κατέστησε ενδιαφέροντα και πάλι τον “ελικοπτεράκια”», λέει με μία δόση χιούμορ γαλάζιος βουλευτής κεντρώας προέλευσης.

Επί του παρόντος ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει ότι είναι όρθιος και ότι «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Τι γνώση και πιανού φύλακες θα μας το πει, αν το πει ο ίδιος. Μέχρι τότε πρέπει να αποδείξει ότι η αγάπη του για την «Πατρίδα» δεν είναι περιτυλιγμένη σε σελοφάν εξωτικής off shore.

Δεν υπάρχουν σχόλια: