Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«THE ADVOCATE»> Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥ 2014

«Φανταστείτε ένα αγόρι που ονειρεύεται να γίνει αξιωματικός της KGB όταν όλοι οι άλλοι θέλουν να γίνουν κοσμοναύτες».
Μ' αυτή τη φράση – από τη βιογραφία του Μάσα Γκέσεν για τον Πούτιν με τίτλο «Ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο» - συνοδεύει το εξώφυλλο στο οποίο εμφανίζεται ο Ρώσος πρόεδρος ως Χίτλερ, το περιοδικό των LGBT, The Advocate. «Είναι τόσο περιεκτικός και διαφωτιστικός για τον χαρακτήρα του Ρώσου προέδρου ο χαρακτηρισμός αυτός, που πιθανότατα δεν θα βρείτε άλλον αντίστοιχο.
Η KGB εξάλλου τελειοποίησε τη ληστεία, την κατασκοπεία, την άσκοπη γραφειοκρατεία που είναι το σήμα κατατεθέν του καθεστώτος του Πούτιν. Ότι από παιδί επιθυμούσε να ακολουθήσει μια τέτοια καριέρα,

μας λέει πολλά χρήσιμα πράγματα για την ψυχοπαθολογία του: αυτός ο άνθρωπος είναι προγραμματισμένος να τρομοκρατεί».

Χρησιμοποιώντας σε όλο το άρθρο του σκληρούς χαρακτηρισμούς, το περιοδικό The Advocate ανακηρύσσει τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν σαν τον «άνθρωπο της χρονιάς του 2014», παρουσιάζοντας τον σαν τον Χίτλερ, με το μουστάκι του Πούτιν να σχηματίζεται από τον τίτλο «άνδρας της χρονιάς».



Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Πούτιν από το 2012 και έπειτα, μετά τη νίκη για την τρίτη θητεία του, έχει γίνει περισσότερο αυταρχικός ενώ η αντιγκέι ιδεολογία του είναι περισσότερο ακραία από ποτέ. Το The Advocate μάλιστα, θυμίζει την υπογραφή του περίφημου νομοσχεδίου τον Ιούνιο του 2013 κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, ενώ σημειώνει και την διεθνή κατακραυγή που ξέσπασε λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Πούτιν διαβεβαίωσε τα μέλη της γκέι κοινότητας ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν αρκεί να αφήσουν τα παιδιά της Ρωσίας στην ησυχία τους. Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research για το 2014, το 72% των Ρώσων πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι ηθικά απαράδεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: